Test and Measurement Forum

Multiple problems

Post any questions you may have about our current range of oscilloscopes

Multiple problems

Postby derryuk » Fri Jun 24, 2011 4:49 pm

I have two scopes, 2202 and 3223 and the problems are common to both.

I have installed both the scope and automotive latest versions of the software.

Neither software will recognise either picoscope. I have tried three different cables and two different USB ports.

With either software if I try a reinstall with modify there are no features shown in the custom setup dialogue. It is blank.

If I disconnect a picoscope USB cable without first using the Windows 'safely remove hardware' widget my PC instantly shuts down.

I am running Win7 64bit
Gigabyte P43-ES3G

The picscopes show up in the control panel and I get the musical notification with connect/disconnect of USB cable.

Derry.

I have used the picoscopes successfully on a different laptop and desktop previously.
derryuk
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Mar 15, 2010 9:49 pm

Re: Multiple problems

Postby derryuk » Sat Jun 25, 2011 3:06 pm

I tried both picoscopes on an old Toshiba laptop running 32b XP, both worked fine.
derryuk
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Mar 15, 2010 9:49 pm

Re: Multiple problems

Postby derryuk » Sat Jun 25, 2011 8:19 pm

OK, back to my problem PC.

Removed all the software and drivers.

Installed just the scope software. Still couldn't find a picoscope.

Went through the modify routine and exited early on the blank options screen. Ran the software and ......

..... it works!!!!!!!!!!
derryuk
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Mar 15, 2010 9:49 pm


Return to USB PC Oscilloscopes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest