Test and Measurement Forum

Enviromon EL008 logger cuts out and restarts after selftest

Enviromon EL008 logger cuts out and restarts after selftest

Postby montkaj » Thu May 28, 2009 12:27 pm

Hi

I came into work today to find my Pico Enviromon EL008 logger cutting out then restarting all the time. It gives off an alarm to start with then goes through its selftest after that all the lights go out and it starts up again. Any ideas?.

Arran
montkaj
Active User
Active User
 
Posts: 6
Joined: Thu May 28, 2009 12:21 pm

Postby ziko » Thu May 28, 2009 3:19 pm

Hmmm,

Try re programming the logger.

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

Postby montkaj » Tue Jun 02, 2009 7:38 am

ziko wrote:Hmmm,

Try re programming the logger.

Kind regards


I wish it was as easy as that the computer that was installed when the system was put in was destroyed a couple of years ago. So I as the new engineer have no information about the installation and the logger hasn't been connected to a computer for some time. The system is installed onboard a yacht with approximately 30 cabins. The Enviromon EL008 unit wasn't used all that often as we usually go into each cabin with a mobile thermostat to test the tempreture before the ower comes onboard. I have tried connecting to the logger via the comm port but am unable to stay connected for long as it cuts out after the self test. This cutting out after the self test also occurs even after the logger has been disconnected from the telephone connection used to supply its information from each of the cabins. Any Ideas?.

Arran
montkaj
Active User
Active User
 
Posts: 6
Joined: Thu May 28, 2009 12:21 pm

Postby ziko » Tue Jun 02, 2009 4:14 pm

Hi Arran,

The system needs to be initially programmed on a computer, where the configuration settings are chosen, the device can then be disconnected from the computer for a length of time. The measurements can then be downloaded to the PC when the devices is connected to the PC and the software is running. You can also have the logger connected to the PC ata all times and the software running, there are a number of ways really.

This is really heading towards more of support@picotech.com email.

However I would recommend you downloading the enviromon software, which you can find on our software download page.

www.picotech.com/software.


If you have any further questions could you email me at
support@picotech.com and I can go into further detail perhaps I can also call you.

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

Postby montkaj » Fri Jun 05, 2009 9:37 am

Thanks Ziko I will email you through support.
montkaj
Active User
Active User
 
Posts: 6
Joined: Thu May 28, 2009 12:21 pm

Postby montkaj » Fri Jun 05, 2009 9:43 am

Hi Zeko i have tried emailing support but have had no reply.
montkaj
Active User
Active User
 
Posts: 6
Joined: Thu May 28, 2009 12:21 pm

Postby ziko » Fri Jun 05, 2009 10:59 am

Hi did you get a ticket number when you sent the email?

Did you have any large attachments?

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

Postby montkaj » Fri Jun 05, 2009 11:06 am

Hi Ziko thank you for the quick response. The ticket number was TS00024569 and no there was no attachments.
montkaj
Active User
Active User
 
Posts: 6
Joined: Thu May 28, 2009 12:21 pm

Postby montkaj » Mon Jun 08, 2009 8:06 am

Hi Zeko I have taken out another ticket as I belive there was a problem with the last one. The new ticket number is TS00024731. Thanks
montkaj
Active User
Active User
 
Posts: 6
Joined: Thu May 28, 2009 12:21 pm

Postby ziko » Thu Jun 11, 2009 10:01 am

Hi I answered your query on the helpdesk email, the unit may be faulty and need to be sent for repairs.

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests