How can I save measurements data?

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)
pkravt
Newbie
Posts: 0
Joined: Thu Jan 26, 2012 7:54 am

How can I save measurements data?

Post by pkravt »

Hi,

Thanks for the nice product.
I need to save measurements made on the signal after every trigger.
For instance, measure maximum amplitude on every signal and save the history
of these amplitudes.
Can I do it with the current software version?
If no, is it possible to implement this feature?
In this case the scope can be used as amplitude spectra analyzer, for instance.

Thanks.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3846
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: How can I save measurements data?

Post by Martyn »

You can set up alarms which can perform a number of functions, for example you can trigger Picoscope to write the data to a file when the capture is complete.

Just go to Tools->Alarms in the Picoscope6 menu and take a look.
Martyn
Technical Support Manager

pkravt
Newbie
Posts: 0
Joined: Thu Jan 26, 2012 7:54 am

Re: How can I save measurements data?

Post by pkravt »

Yes,
but I want to save only measurements, i.e. maximum amplitude of the signal.
With current Alarms I can save only waveform itself, which takes much longer,
and also requires additional processing afterwards.
The measurement of the amplitude is only displayed in the table under the signal,
but I can't save the history of these amplitudes.

Thanks for the answer,
Peter.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3846
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: How can I save measurements data?

Post by Martyn »

Currently we do not provide a mechanism to save the measurement data, however I will forward your request to the development team for consideration in a future release.
Martyn
Technical Support Manager

pkravt
Newbie
Posts: 0
Joined: Thu Jan 26, 2012 7:54 am

Re: How can I save measurements data?

Post by pkravt »

very good!

When can I see some news?
If it will be approved...

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3846
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: How can I save measurements data?

Post by Martyn »

At the moment I can only advise that you keep checking the release notes issued with each version.
Martyn
Technical Support Manager

cliff.walton
Newbie
Posts: 0
Joined: Mon Sep 17, 2012 7:59 am

Re: How can I save measurements data?

Post by cliff.walton »

Has there been any progress on being able to save measurements since January posts?
This is important to me too

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3846
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: How can I save measurements data?

Post by Martyn »

Still on the future plan.
Martyn
Technical Support Manager

tichy06
Newbie
Posts: 0
Joined: Mon Mar 11, 2013 8:44 am

Re: How can I save measurements data?

Post by tichy06 »

This function is also very important for me. Any news?

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3846
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: How can I save measurements data?

Post by Martyn »

Sorry nothing at present although we are currently improving the measurements. I will notify the team of the continued request for this feature from many sources.
Martyn
Technical Support Manager

Ravji
Newbie
Posts: 0
Joined: Wed Feb 26, 2014 9:33 pm

Re: How can I save measurements data?

Post by Ravji »

Hello, Has there been any progress in this area? It will save lots of post processing time :)

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3846
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: How can I save measurements data?

Post by Martyn »

Nothing at present although discussions are ongoing as part of a review measurements and maths channels, with the possibility of some measurements being migrated into maths channels which can be plotted and therefore exported.
Martyn
Technical Support Manager

ihiengineer
Newbie
Posts: 0
Joined: Thu Apr 10, 2014 1:25 pm

Re: How can I save measurements data?

Post by ihiengineer »

I'm interested in exporting measurements as well.

Plotting measurements as part of the maths channel sounds like a great feature. Primarily I'm measuring pulse-widths at this point in time.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3846
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: How can I save measurements data?

Post by Martyn »

Measurements can be exported via the command line interface.

With Picoscope6 running, and displaying a measurement, open a command prompt window and then type

Code: Select all

picoscope.com /a Measurements.CSV?
it will push a comma separated measurement list to the console. This could be piped to a file or read by an external application.
Martyn
Technical Support Manager

kp0
Newbie
Posts: 0
Joined: Wed Nov 18, 2015 12:35 pm

Re: How can I save measurements data?

Post by kp0 »

I have tried the suggestion above, but I just get the following:

C:\Users\e>picoscope.com /a Measurements.CSV?
0ms: Measurements.CSV?
NONE

ie no data is output to the console, also it doesn't create a file called 'Measurements.CSV'
What am I doing wrong?

Im using PicoScope 6 software version: 6.10.18.1052
Model: PicoScope 3206B
on windows 7 64 bit
Picoscope is running, I have tried it both running continuously without a trigger, and also after triggering and capturing data

Post Reply