Single SW Installation for Mutliple Pico Products?

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)
Post Reply
Picoscopian
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Nov 06, 2009 2:46 pm

Single SW Installation for Mutliple Pico Products?

Post by Picoscopian » Sun Nov 08, 2009 8:54 am

We do have a DrDaq, which we bought for educational purposes some time ago.
Recently we bought a 2205 and we still plan to add a "higher end" Oscillosope to our equipment.

If we install Picoscope 6, do we need to install it for each equipment separately (e.g. once for DrDaq, once for the 2205 and later on again), or is a single installation of Picscope 6 sufficient and at startup we can chose what to use and the appropriate drivers are being loaded?
Similar for Picolog ...

I do not mean to use the various equipment simultaneously, but one time this one time that.

We still wait for the 2205 to arrive (hope it arrives next week), that's why I use the time to ask this ;-)
Many tanks, Albert

Erik
PICO STAFF
PICO STAFF
Posts: 53
Joined: Mon Oct 23, 2006 8:16 am
Location: Cambridgeshire, UK

Re: Single SW Installation for Mutliple Pico Products?

Post by Erik » Mon Nov 09, 2009 8:26 am

When you install PicoScope6 in the device selection screen.
  • Select your main device in the dropdown list.
  • Tick the checkbox "Install for other devices"

Picoscopian
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Nov 06, 2009 2:46 pm

Re: Single SW Installation for Mutliple Pico Products?

Post by Picoscopian » Fri Nov 13, 2009 5:57 pm

Erik wrote:When you install PicoScope6 in the device selection screen.
  • Select your main device in the dropdown list.
  • Tick the checkbox "Install for other devices"

Thanks, Erik. Maybe I'm getting a bad eyesight already, but I feel that Dr Daq for example was not on the choice-list? Do I have to go back to V5 for that?

Erik
PICO STAFF
PICO STAFF
Posts: 53
Joined: Mon Oct 23, 2006 8:16 am
Location: Cambridgeshire, UK

Re: Single SW Installation for Mutliple Pico Products?

Post by Erik » Mon Nov 16, 2009 11:41 am

You are correct, it looks like the Dr DAQ is not supported by PicosScope 6. Both prodects should be supported by PicoScope 5 though. I believe the feature "install for other devices" is available for PicoScope 5 as well.

Picoscopian
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Nov 06, 2009 2:46 pm

Re: Single SW Installation for Mutliple Pico Products?

Post by Picoscopian » Tue Nov 17, 2009 4:11 am

Thanks for the advice, Erik.

Sorry, I am still not clear about this issue.

Is it possible to have on one PC the latest Picoscope 6 AND the Picoscope 5 "co-exist", i.e. both installed. One used when I use Dr. Daq and one used when I use the 2205 ?

Or do I have to fall back on both hardware devices to the lowest common software (i.e. 5) as two installations of different PicoScope Versions may get into difficulties?

Erik
PICO STAFF
PICO STAFF
Posts: 53
Joined: Mon Oct 23, 2006 8:16 am
Location: Cambridgeshire, UK

Re: Single SW Installation for Mutliple Pico Products?

Post by Erik » Tue Nov 17, 2009 8:32 am

Hi,

You can definitely have PicoScope 5 and 6 installed in parallell.
I suggest installing PicoScope 5 first and then PicoScope 6.

Regards

Post Reply