USB TC-08 Linux installation

Post your Linux discussions here
Oric
Newbie
Posts: 0
Joined: Wed Aug 19, 2020 6:58 am

Re: USB TC-08 Linux installation

Post by Oric »

Same problem as Albercook on my side, using the blue TC-08. Is there a difference in the supported devices (blue being older I guess)?

Hrobin
Newbie
Posts: 0
Joined: Thu Nov 25, 2021 6:45 am

Re: USB TC-08 Linux installation

Post by Hrobin »

I have the same problem as below in installing TC-08 Linux driver.

sudo apt-get install libusbtc08

But when I run that command in a terminal window I get

E: Unable to locate package libusbtc08

My TC-08 is blue one.

abcdcadb
Newbie
Posts: 0
Joined: Sat Feb 19, 2022 8:18 pm

Re: USB TC-08 Linux installation

Post by abcdcadb »

Hi,
I have the blue, with the same problem of "E: Unable to locate package libusbtc08" from sudo apt-get install libusbtc08

what should i do

Hannah Zhang
Newbie
Posts: 0
Joined: Tue Jun 21, 2022 6:15 am

Re: USB TC-08 Linux installation

Post by Hannah Zhang »

I have exactly same problem. I have the blue TC-08 logger.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 4182
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: USB TC-08 Linux installation

Post by Martyn »

Martyn
Technical Support Manager

ccrause
Newbie
Posts: 0
Joined: Tue Jul 19, 2022 5:21 am

Re: USB TC-08 Linux installation

Post by ccrause »

Martyn wrote:
Wed Jun 22, 2022 5:36 am
The debian package is here https://labs.picotech.com/debian/pool/m ... _amd64.deb
I assume this link points to the stable version? The instructions on the downloads page for Linux points to https://labs.picotech.com/rc/picoscope7/debian/ which does not have a subfolder /main/libu/. Does this mean that libusbtc08 (and possibly other USB drivers) is not available for version 7, or are the install images just missing from the version 7 folders? If so the Linux download page should mention this, to avoid misunderstanding.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 4182
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: USB TC-08 Linux installation

Post by Martyn »

You are correct, this is a mistake on our part when adding the instructions for PicoScope 7, I will pass this on to the team.
Martyn
Technical Support Manager

Post Reply