Meaure mains with PicoScope 2204

Post discussions on applications you are writing
Post Reply
bluscape
Newbie
Posts: 0
Joined: Tue Feb 23, 2021 7:08 am

Meaure mains with PicoScope 2204

Post by bluscape »

I would like to measure 220VAC mains with my PicoScope 2204.

Normally I would disconnect earth on my normal scope. I know it is not the best practice but it fine as long as you are cautious.

I can't do this with my PicoScope and a differential probe or at least the ones I've seen is out of my budget.

What can I do to measure mains with my PicoScope?

bluscape
Newbie
Posts: 0
Joined: Tue Feb 23, 2021 7:08 am

Re: Meaure mains with PicoScope 2204

Post by bluscape »

Not even the PICO STAFF will attempt to reply. Nice. I know what will be my next scope. Certainly not a PicoScope....

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3936
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Meaure mains with PicoScope 2204

Post by Martyn »

To measure mains with a PicoScope 2204a will require the use of an appropriate category rated differential probe or an isolation transformer. We cannot advise any other approach for this.

Even with care accidents can happen. To try any other approach risks damage to the circuit being tested, the scope, the computer and you.
Martyn
Technical Support Manager

Post Reply