Test and Measurement Forum

software stability issues

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)

software stability issues

Postby Reinier » Fri May 13, 2011 8:47 am

Hi,

I have not been using PicoScope for a year or so. In the mean while I got a new laptop with 64-bit Windows 7. But now I can hardly use PicoScope 6. From the Help, About PicoScope 6 menu:

PicoScope® 6 - PC Oscilloscope software version: 6.5.74.42
Copyright © 1995-2011, Pico Technology Ltd

Model: PicoScope 5204
Serial Number: QJY29/60
USB Version: 2.0
Calibration Date: donderdag 19 juli 2007
Hardware Version: 1
Driver Version: 1.4.2.80

The problem is that the scope traces do not start again after I change e.g. the vertical scale or change the trigger or start capturing after stop capturing. The user interface seems to continue to respond, but no traces appear.
When I remove the power of the scope, a window pops up ("check USB and power cables..."). After powering again, the scope reacts: the fan starts and some relays click, but no traces. I cannot close the program normally, I get a message "PicoScope not responding". After a restart, within a few clicks the traces disappear again. Looks like the software is waiting for the 5204 to respond.
Unfortunately, I cannot find a 100% reproducible erratic behavior...

Any ideas?
Reinier Gerritsen
http://www.mylaps.com - Sports Timing
Reinier
Active User
Active User
 
Posts: 8
Joined: Wed Sep 05, 2007 3:00 pm
Location: Nijmegen

Re: software stability issues

Postby ziko » Thu May 19, 2011 3:13 pm

Hi sorry to see you are having problems,

I would uninstall the software and remove the pico folder and the following folder :

C:\Users\xxxxxx\AppData\Local\Pico Technology\64358d19-ef91-48bb-9ae0-3b4689d44d99

Where xxxxx is the user log in account.

Reboot the computer and re-install the software.

Let me know if this doesn't make a difference, I have run the device myself on a Windows 7 64 bit machine and cannot get this particular problem.

Kind regard
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

Re: software stability issues

Postby T. Nishina » Sun Jun 19, 2011 9:20 am

I also experienced similar trouble with running PicoScope 6.5.78 even in the Demo mode. So I made try-and-error to find out the cause of trouble by using PCs in my Lab. The results was as follows;

Worked Fine: ThinkPad X201i, X61 Tablet, X60 Tablet, and Lenovo Edge 13 running Win7 Pro 64bits. EeePC901X running WinXP Pro 32bits.

"Not Responding" eroor appeared; ThinkPad X31 and X41 running Win7 Pro 32bits, X100e running Win7 Pro 64bits.

First, I assumed that the trouble comes with the graphics card, but above results denied this assumption. What was the difference through these systems? I think it may be attributed to the CPU core. PCs using Pentium-M and AMD Athlon Neo MV-40 had trouble. Is it due to the CPU power or single core? Can you fix the problem?
T. Nishina
 

Re: software stability issues

Postby Martyn » Mon Jul 18, 2011 3:06 pm

There is a new version of Picoscope 6.5 and a Beta release 6.6 now available for download . Please see

topic9233.html
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2280
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots


Return to PicoScope 6 for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests