Test and Measurement Forum

ADC100 and WindowsME

Post any questions about our parallel port products

ADC100 and WindowsME

Postby dadod » Mon Feb 14, 2011 1:57 pm

I used ADC100 picoscope for years on my old desktop with Windows 95.
Now I switched to an old laptop with WindowsME and paralel port.
Scope is showing some disturbances but not usable traces.
Did I need some paralel port addapter????
I have dowloaded a new software from here, but the sane problem as with DOS originally delivered with the hardware.
thanks
dado
dadod
 

Re: ADC100 and WindowsME

Postby ziko » Tue Feb 15, 2011 4:55 pm

Hi,
On some computers the parallel ports are not up to the job for our products. Unfortunately there is no real alternative, we used to make parallel to USB adapters however these have become obsolete. The only alternatives you have is to either try another computer or look for another product really, we have a range of oscilloscopes that are USB based. What application are you using the ADC100 for?

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

Re: ADC100 and WindowsME

Postby dadod » Wed Feb 16, 2011 12:18 pm

Hi ziko,
I do not understand what you mean by "On some computers the parallel ports are not up to the job for our products"
I used ADC-100 on an old desktop with 3.06 pico software.
Now I've got an old laptop (but no so old as the desk top), tried the same old 3.06 software and it is running bur scope does not measure anything just some noise.
Then I downloaded pico 5.16.3 32bit software and result was the same. I don' think that a parallel port on the laptop is physicall different, maybe some software drivers are needed for WindowsME as this is operating program running on the laptop.
Could you advice?
dado
dadod
 

Re: ADC100 and WindowsME

Postby ziko » Thu Feb 17, 2011 3:13 pm

Hi some parallel ports do not deliver enough voltage to power the ADC100 and as such it does not work properly. 5.16.2 should work on older operating systems. All the necessary drivers will be installed with 5.16.2.

If it isn't a hardware problem I suppose the only other thing you can try is some older versions of the software:

http://www.picotech.com/software-archive.html

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

Re: ADC100 and WindowsME

Postby dadod » Mon Feb 21, 2011 12:20 pm

I tried picoscope on two notebooks with the same result.
Maybe all notebooks don't have enough valtage or carrent.
How I can power ADC-100 from outside power source, what
valtage/current do it need?
dadod
 


Return to Parallel Port Products

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests