Test and Measurement Forum

How do you add an offset to correct a probe's zero input?

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)

How do you add an offset to correct a probe's zero input?

Postby ffortino » Mon Aug 09, 2010 3:46 am

Picoscope 5 let you correct for an offset when a probe is grounded.
Picoscope 6 is missing this feature.
Will it be added back ?
What is the work around ?

Thanks,
ffortino
Active User
Active User
 
Posts: 8
Joined: Wed Jan 16, 2008 4:17 pm

Re: How do you add an offset to correct a probe's zero input

Postby Autonerdz » Mon Aug 09, 2010 2:00 pm

You would do that with the y = mx + c within custom probes.

_________________
Tom Roberts
(The Picotologist)
http://www.autonerdz.com
skype: autonerdz
THE PicoScope Automotive Authority
In North America
User avatar
Autonerdz
Guru
Guru
 
Posts: 141
Joined: Wed Nov 20, 2002 4:19 pm
Location: Washington State USA

Re: How do you add an offset to correct a probe's zero input

Postby GregerG » Sun Nov 21, 2010 2:27 am

Would that be under Edit/New Probe?
Running 6.5.42 and the program crash whenever I click those...
Just sent a bugreport.

Why not add a simple button in the toolbar?
GregerG
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Sun Nov 21, 2010 1:45 am

Re: How do you add an offset to correct a probe's zero input

Postby Autonerdz » Sun Nov 21, 2010 4:35 am

GregerG,

You will not be able to edit or create a probe with the 6.5.42 beta. It's broken. Uninstall it, delete the Pico Technology folder and go to the 6.4.95 release version.

_________________
Tom Roberts
(The Picotologist)
http://www.autonerdz.com
skype: autonerdz
THE PicoScope Automotive Authority
In North America
User avatar
Autonerdz
Guru
Guru
 
Posts: 141
Joined: Wed Nov 20, 2002 4:19 pm
Location: Washington State USA

Re: How do you add an offset to correct a probe's zero input

Postby GregerG » Sun Nov 21, 2010 8:24 am

Oh, thanks for the info.
But I really really want the RS232/UART and SPI decoding :))
GregerG
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Sun Nov 21, 2010 1:45 am

Re: How do you add an offset to correct a probe's zero input

Postby Autonerdz » Sun Nov 21, 2010 3:57 pm

No worries. The Pico team is on it and I'm sure this will be released in a fully operational build soon. I have never encountered a more dedicated group of individuals with such focus on customers needs....other than us of course :lol:

_________________
Tom Roberts
(The Picotologist)
http://www.autonerdz.com
skype: autonerdz
THE PicoScope Automotive Authority
In North America
User avatar
Autonerdz
Guru
Guru
 
Posts: 141
Joined: Wed Nov 20, 2002 4:19 pm
Location: Washington State USA

Re: How do you add an offset to correct a probe's zero input

Postby GregerG » Sun Nov 21, 2010 4:00 pm

Yeah, they are great working so close to the users!
Excellent crew!
GregerG
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Sun Nov 21, 2010 1:45 am

Re: How do you add an offset to correct a probe's zero input

Postby ziko » Tue Nov 23, 2010 2:04 pm

Thanks Tom, your help is always appreciated.

GregerG, there was a problem with the installer on 6.5.42, there will be another release very soon :)

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots


Return to PicoScope 6 for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests