Test and Measurement Forum

Strange temperature readings with TC-08

Post any questions you may have about our current range of USB data loggers

Strange temperature readings with TC-08

Postby Sam Smith » Fri Jul 30, 2010 4:15 am

So I'm running 7 type K TC's into one USB TC-08 (running v5.21.2). After ~24 hours of regular operation, all the TC's started oscillating gently around a central temperature instead of recording the actual temperature increases. I've attached a .jpg of the results.

Is this an issue with the TC-08? The thermocouples? The software? Any ideas?

Running Windows XP Pro SP3

Cheers,

Sam

chart1.JPG
Sam Smith
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Fri Jul 30, 2010 3:58 am

Re: Strange temperature readings with TC-08

Postby ziko » Mon Aug 02, 2010 10:42 am

HI was the device disconnected at any time or something interrupt its operation?

Could you send you data file please to support@picotech.com

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

Re: Strange temperature readings with TC-08

Postby Sam Smith » Tue Aug 03, 2010 12:29 am

Sent through the .plw file to support.

To the best of my knowledge the device was not disconnected or disrupted at any time during the ~72hour run.

Cheers,

Sam.
Sam Smith
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Fri Jul 30, 2010 3:58 am

Re: Strange temperature readings with TC-08

Postby ziko » Wed Aug 04, 2010 10:02 am

Hi,

I have looked at the attachment , does the TC-08 still work? If it still works it maybe that at some point in the test a voltage was being injected into one of the thermocouples causing all the readings to go a bit funny, if that is the case try disconnecting one by one to find out which one is causing the problem.

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

Re: Strange temperature readings with TC-08

Postby Sam Smith » Sun Aug 08, 2010 11:41 pm

It should still work as it was brand new 3 weeks ago.

I'll try disconnecting the TC's one by one to see if that is causing a problem.
Sam Smith
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Fri Jul 30, 2010 3:58 am


Return to USB PC Data Loggers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest