Test and Measurement Forum

dr daq ph probe issue

Post any questions about our parallel port products

dr daq ph probe issue

Postby cornz » Tue Jun 09, 2009 6:15 pm

For the last couple of months ive had problems with the ph probe.
Picolog is reporting a ph of between 7 and 7.5.
I have used a ph calibration fluid (4 and 7) and the result is always the same. A ph of 7-7.5.
I've cleaned the probe, reinstalled the software etc etc.
If i short the contacts out on the bnc then i get a ph of 7 so it appears to be the probe. The unit is about 4 months old, what is my next step?
Thanks.
Attachments
ph probe.JPG
with the probe in ph 4 calibration fluid
(23.12 KiB) Downloaded 36 times
cornz
User
User
 
Posts: 4
Joined: Mon Mar 16, 2009 7:51 am

Postby PeterF » Wed Jun 10, 2009 10:53 am

Hi,
It sounds like the pH probe has dried out at some point and will need to be replaced. Please contact us on the Help-desk where we can arrange for the probe to be sent back:-
support@picotech.com
Regards,
PeterF.
PeterF
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 435
Joined: Thu Jun 07, 2007 10:53 am
Location: Cambridgeshire

Postby cornz » Wed Jun 10, 2009 11:48 am

Hi and thanks. I can assure you the probe has never dried out as it is fully submerged in water every minute of every day. Even when i clean my tropical fish tank the probe is removed and placed in its little bottle of water.
Andy
cornz
User
User
 
Posts: 4
Joined: Mon Mar 16, 2009 7:51 am

Postby PeterF » Tue Jun 16, 2009 9:45 am

Hi Andy,
I need you to contact via the help-desk so I can organise a returns number for you to replace the probe.
support@picotech.com
I need your address details etc and the help-desk keeps that private!
Regards,
PeterF.
PeterF
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 435
Joined: Thu Jun 07, 2007 10:53 am
Location: Cambridgeshire

Postby cornz » Tue Jun 16, 2009 9:48 am

Email sent.
Thanks..
cornz
User
User
 
Posts: 4
Joined: Mon Mar 16, 2009 7:51 am


Return to Parallel Port Products

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests