Pico Scope 2204 and Vee 9.0

Post general discussions on using our drivers to write your own software here
hitec
User
User
Posts: 5
Joined: Wed May 13, 2009 2:01 pm

Pico Scope 2204 and Vee 9.0

Post by hitec » Thu May 14, 2009 7:56 am

Hello Forum,

I try go get the 2204 work with the Vee Demo programm.

I switch the Vee 9.0 in 6.0-7.0 execution mode.
The programm starts and the init seems to work. The internal relays click some times.
But if I start the measurement, the function >wait for data< waits forever.

Any ideas?
Is the Windows DLL only for 20xx scopes?

Best regards
Hitec

Robin
Advanced User
Advanced User
Posts: 558
Joined: Fri Sep 19, 2008 10:17 am

Post by Robin » Thu May 14, 2009 8:33 am

Hi

I don't know much about VEE, but ps2000.dll is the correct library for the 2204.

Robin

hitec
User
User
Posts: 5
Joined: Wed May 13, 2009 2:01 pm

Post by hitec » Thu May 14, 2009 11:14 am

Hi Robin,

is this DLL tested with Win XP SP3 and Vee 9.0 ?

Robin wrote:Hi

I don't know much about VEE, but ps2000.dll is the correct library for the 2204.

Robin


Best Regards
Hitec

Robin
Advanced User
Advanced User
Posts: 558
Joined: Fri Sep 19, 2008 10:17 am

Post by Robin » Thu May 14, 2009 11:19 am

I'm not sure which version of VEE has been used, but were you able to get the example from the SDK (ps2000.vee) to work?

hitec
User
User
Posts: 5
Joined: Wed May 13, 2009 2:01 pm

Post by hitec » Thu May 14, 2009 1:07 pm

Hi Robin,

I used two version. First the version from PicoScope 5 and then the SDK version.
Both don't work the same way.
See my first post.

Best regards
Hitec

Robin
Advanced User
Advanced User
Posts: 558
Joined: Fri Sep 19, 2008 10:17 am

Post by Robin » Thu May 14, 2009 3:04 pm

Ah, I think I misunderstood your first post. I will have to look in to this.

Has anyone else used the VEE example?
Last edited by Robin on Wed May 20, 2009 11:24 am, edited 1 time in total.

hitec
User
User
Posts: 5
Joined: Wed May 13, 2009 2:01 pm

Something yet in progress? Or dead end with Vee?

Post by hitec » Wed May 20, 2009 9:34 am

Hi Robin,

we choose the pico scope because we need to operate it with Vee.
And your company wrotes: comes with drivers for LabView and Vee.

Please fix it or I have to replace the scope.
We need working Vee drivers.

Best regards
Hitec

Robin
Advanced User
Advanced User
Posts: 558
Joined: Fri Sep 19, 2008 10:17 am

Post by Robin » Thu May 21, 2009 9:09 am

Hi

The drivers do work with VEE and LabVIEW. I think there might have been a problem with that example, however.

I have tested this example with a 2204.

I hope it is useful.

Robin
Attachments
PS2000.zip
(348.35 KiB) Downloaded 394 times

hitec
User
User
Posts: 5
Joined: Wed May 13, 2009 2:01 pm

Now it works!

Post by hitec » Tue May 26, 2009 1:44 pm

Hi robin,

sorry for the delay. I was a little bit busy on other projects.

The problem was the example included in PicoScope 5 and the SDK.
The new one works.

Thanks a lot for the help.

Please change the example in PicoScope 5 and the SDK.

Best regards
Hitec

Robin
Advanced User
Advanced User
Posts: 558
Joined: Fri Sep 19, 2008 10:17 am

Post by Robin » Tue May 26, 2009 4:02 pm

I'm glad it's working. This example will be in the next SDK release.

Robin

dayvee
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 13, 2013 12:22 pm

Re: Pico Scope 2204 and Vee 9.0

Post by dayvee » Fri Dec 13, 2013 12:26 pm

I am also trying to run some legacy VEE code which runs ok with the 2203 and does not run with the 2204. I tried the new example and its does not work. It fails at the open scope point which returns a zero handle (not ready) Any clues? We are building a bunch new test rigs and planned to integrate the new PICO scope into these and so I gotta get this working please!!
I can get both scopes work ok with picoscope 6, and both start the initialisation process. any clues would be good.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3226
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Pico Scope 2204 and Vee 9.0

Post by Martyn » Fri Dec 13, 2013 2:54 pm

Which 2204 do you have ? The older style, that looks like the 2203, or the new smaller one we have just released ?
Martyn
Technical Support Manager

dayvee
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 13, 2013 12:22 pm

Re: Pico Scope 2204 and Vee 9.0

Post by dayvee » Fri Dec 13, 2013 3:10 pm

I have a new 2204A and I am comparing with the old 2203. I note the new 2204A does not run with the old version old pico-scope either. Would I get better results if i bought a 2204 instead of the 2204A? I have just tried a new installation my lap top in case i had legacy problems and this is the same. I tried PS2000.vee from this thread and the one bundled with the CD that came with the 2204A

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3226
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Pico Scope 2204 and Vee 9.0

Post by Martyn » Fri Dec 13, 2013 3:45 pm

Install the latest version of Picoscope 6 software and get the ps2000 DLL from the install directory and try using that.
Martyn
Technical Support Manager

dayvee
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 13, 2013 12:22 pm

Re: Pico Scope 2204 and Vee 9.0

Post by dayvee » Fri Dec 13, 2013 3:51 pm

That's what I just did on the lap top and it didn't work. I have tried the same here on a desktop and still returns a zero handle indicating its not ready? I have also tried rebooting the PC's and powering the scope on and off and this seems to have no effect, pico scope 6 is the only thing that works. The old 2203 works with all of this.

Post Reply