Test and Measurement Forum

Pulse Width Measurement Not working on my 2205 s/w 6-0-16-4

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)

Pulse Width Measurement Not working on my 2205 s/w 6-0-16-4

Postby planetbrain » Fri Aug 01, 2008 8:22 am

PicoScope 2205 - PC Oscilloscope software version: 6-0-16-4
I have a square wave with two alternating high pulse widths (128us and 148us) and a low pulse with of 64us. However when I do a high pulse width measurement over the whole trace (1000 capture count)I get the Min to be 138us, the Max to be 138us and the Average to be 138us. I would have expected Min 128us, Max 148us and Average 138us. Can someone tell me why I'm being stupid or can I have a fix on the way soon?
planetbrain
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Fri Aug 01, 2008 8:18 am
Location: London

Postby picojohn » Fri Aug 01, 2008 8:58 am

Hi,

If you send a copy of your psdata file for my attention to support@picotech.com then I'll take a look.

Please include a link to this forum post in your email.

Regards
John
picojohn
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 382
Joined: Mon Jun 11, 2007 1:10 pm

Postby picojohn » Fri Aug 01, 2008 2:42 pm

Hi Adam,

The problem here is that only zero crossing points can be determined, and therefore, the max, Min and Avg will increasingly merge over many cycles.

The solution is to place a complete cycle between a pair of rulers and select the measurement 'Between Rulers'

Regards
John
picojohn
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 382
Joined: Mon Jun 11, 2007 1:10 pm


Return to PicoScope 6 for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests