signal generator is inactive in picoscope

Having problems ? let us know the details here
Post Reply
akira
User
User
Posts: 3
Joined: Fri Jul 22, 2022 2:27 am

signal generator is inactive in picoscope

Post by akira »

I'm using 3406D MSO. I can see the 4ch waves but "signal generator" icon in Picoscope6 is grayed out and cannot use.
Please tell me how to activate the signal generator?

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 4202
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: signal generator is inactive in picoscope

Post by Martyn »

I have just tested a 3406D MSO with the latest version of PicoScope 6 and it is working. Can you post the details from the Help->About screen so that we can check the versions of your software and drivers.
Martyn
Technical Support Manager

akira
User
User
Posts: 3
Joined: Fri Jul 22, 2022 2:27 am

Re: signal generator is inactive in picoscope

Post by akira »

I would like to attach the screenshot of Help->About.
Attachments
screenshot.png

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 4202
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: signal generator is inactive in picoscope

Post by Martyn »

That is the Spectrum Mode Settings button which is active when in Spectrum Mode. The Sig Gen button is st the right hand end of the tool bar after each of the channels and the digital button.
Martyn
Technical Support Manager

akira
User
User
Posts: 3
Joined: Fri Jul 22, 2022 2:27 am

Re: signal generator is inactive in picoscope

Post by akira »

Thank you very much for your kind support.
I confirmed it works.

Sorry for my misunderstanding.

Post Reply