Test and Measurement Forum

PT-104 Calibration data?

Post general discussions on using our drivers to write your own software here

PT-104 Calibration data?

Postby sfjwatts » Thu Jan 10, 2008 10:26 am

For the last few months I have be struggling with getting a PT-104 working with Labview 8.5. I have had some success but I have never been able to get data consistently. I have read through the discussion forums on this web site and the National Instruments web site and found a few other people who have encountered similar problems.

Anyway, I have written my own software but would like to clear up a couple of points:

The Labview vi has an option for 2,3&4 wire PRT's, how do I write the code to ensure that I am making a four wire measurement?
Is the protocol in the manual the full protocol for the unit?

Also it would be helpful if you add a little more detail to the calibration data, ie state the the calibration are bytes 19-22 for channel and and that 19 is the LSB.
Posts: 1
Joined: Wed Aug 29, 2007 2:34 pm

Postby gruntman » Fri Jan 25, 2008 4:53 pm


The code that you need to call to ensure that you are making a 4 wire measurement is pt104_set_channel. The function is:

short pt104_set_channel (
unsigned short port,
unsigned short channel,
unsigned short data_type
unsigned short no_of_wires);

where no_of_wires specifies how many wires the PT100 or PT1000 has (set to 2, 3 or 4 depending on your configuration).


Richard Boyd
Technical Specialist
Posts: 109
Joined: Thu Sep 28, 2006 3:50 pm

Return to General Software Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests