Labview examples subVI missing

Post your LabVIEW discussions here
Post Reply
audiostore
Newbie
Posts: 0
Joined: Thu Jun 14, 2018 9:51 am

Labview examples subVI missing

Post by audiostore » Thu Jun 14, 2018 10:41 am

Hi, I'm trying to get the Labview examples to work for my Picoscope 2205A.
Downloaded from this Github location: https://github.com/picotech/picosdk-ni- ... t-examples
I need the FastStreaming VI so that's why I stick with the 32-bit examples, using 32-bit Labview 2013 app on Windows 7 64-bit system.

The only example that connects to the PicoScope 2205A device is PicoScope2000AWG.vi.
I get missing subVI errors for all other examples:
PicoScope2000ExampleBlock:
'PicoScope2000SetChannel.vi' is missing
'PicoScope2000SetupDataCollection.vi' is missing
PicoScope2000ExampleFastStreaming:
'GlobalStop.vi' is missing
'PicoScope2000GetStreamingValues.vi' is missing
'PicoScope2000StartStreaming.vi' is missing
'PicoScope2000WrapSetEnabledChannels.vi' is missing

However, I did download the shared functions in 'Picoscope.llb' and 'Picoscope2000.llb' files as well.
Where to find those subVI's or what am I missing here?
Thank you,
Christoph

AndrewA
PICO STAFF
PICO STAFF
Posts: 215
Joined: Tue Oct 21, 2014 3:07 pm

Re: Labview examples subVI missing

Post by AndrewA » Mon Jun 18, 2018 2:32 pm

Hi Christoph,

I would setup a directory structure as follows-

\shared\PicoScope.llb
\ps2000\32-bit-examples\

When opening the vi you maybe asked to locate vi's
PicoScope.llb contains the following vi's-
PicoErrorHandler.vi
PicoScopeAdcToVolts.vi
PicoStatus.vi
rms.vi
VoltsAmpsVectors.vi

The rest should be in Picoscope2000.llb

I could get PicoScope2000ExampleFastStreaming and PicoScope2000AWG to work but not PicoScope2000ExampleBlock
I have updated the
PicoScope2000ExampleBlock
Picoscope2000.llb
on Github.

Regards Andrew Abbott
Technical Specialist
Regards Andrew
Technical Specialist

audiostore
Newbie
Posts: 0
Joined: Thu Jun 14, 2018 9:51 am

Re: Labview examples subVI missing

Post by audiostore » Mon Jun 18, 2018 3:48 pm

Hi Andrew,
Thanks for your reply. All is working!

Post Reply