Test and Measurement Forum

Frequency measurement with ADC11/10

Forum for discussing PicoLog

Frequency measurement with ADC11/10

Postby Controlfreak » Mon May 21, 2007 12:37 am

We just bought a measurement system utilising an USB ADC11/10 to measure the actual frequency of a 2V squarewave (34...100Hz). The required update rate of the measured frequency value is 100ms => Sampling Interval 100ms.
The contents of the plw.ini file:
-------------------------------------------------
[General]
FirstTime=No
[Window]
Recorder=0,1,-1,-1,-1,-1,310,745,298,567

QuickSampleMs=100
-------------------------------------------------

I run WinXP Professional (continuously updated to latest SP, patches etc.) on a laptop, with PicoLog 5.15.6.
Whenever I set the sampling interval to < 1s, PicoLog records only some flickering frequency value between .90 and 1.21Hz, but not the correct values.
I tried also PicoLog 5.16.2, with the same result.
The supplier of the system says, that they were able to run the system with the specified 100ms sample interval.
I know that other people had similar problems a while ago
[http://www.picotech.com/support/about3289.html].
Can anybody help me?
Thanks
Attachments
Frequency070521.PLW
This is the data file with the 100ms sample interval. It does not work with the 100ms setting, but it works with a 1000ms setting.
(19.65 KiB) Downloaded 193 times
Controlfreak
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Sun May 20, 2007 11:46 pm
Location: New Zealand

Postby ziko » Tue May 22, 2007 1:26 pm

Hi and thank you for your post.

This is a bug, we have reported to this to the software engineers, thank you for your input.

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots


Return to PicoLog

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest