2406B Unable to set Channels C and D in labview

Having problems ? let us know the details here
Post Reply
Zuccj
User
User
Posts: 2
Joined: Mon Nov 20, 2017 7:49 pm

2406B Unable to set Channels C and D in labview

Post by Zuccj » Tue Jan 30, 2018 5:58 pm

Just got a 2406B, and I noticed that "PicoScope200aSettings.vi" does not have an output for setting Channels C and D, which means they can't be converted to constants and save the value for those channels once the program is closed. Going into the Settings vi the channels can be enabled and work correctly, but changing them to constants in that vi will cause a good amount of errors due to how that vi is set up. Is there an easy fix for this by chance?

Hitesh
Advanced User
Advanced User
Posts: 2856
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: 2406B Unable to set Channels C and D in labview

Post by Hitesh » Wed Jan 31, 2018 9:27 am

Hi Zuccj,

Could you please e-mail support@picotech.com and a member of team will investigate further.

Regards,
Hitesh

Software Dev. Engineer

TestEng1
Newbie
Posts: 1
Joined: Thu Jul 18, 2019 8:14 pm

Re: 2406B Unable to set Channels C and D in labview

Post by TestEng1 » Thu Jul 18, 2019 8:35 pm

Hi,
I am considering a purchase of the 2406B for use with a LabVIEW application but will only do so if access to all 4 channels is possible. Did this issue ever get resolved for the original poster, Zuccj?
Kind regards

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3710
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: 2406B Unable to set Channels C and D in labview

Post by Martyn » Fri Jul 19, 2019 10:29 am

The 2406B would have always worked with LabVIEW if you wrote the code yourself, the issue was with the examples we provide and this has now been updated to support the 4 channel models in the 2000 series.
Martyn
Technical Support Manager

Post Reply