there alway error message when run

Post your MATLAB discussions here
Post Reply
Stone_Mei
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 22, 2017 6:28 am

there alway error message when run

Post by Stone_Mei » Fri Dec 22, 2017 6:55 am

Hello,

For the PicoScope 6407,serial number is DW067/036.

When I run the demo PS6000_IC_Generic_Driver_Block.m,there alway error message "References to fields that do not exist'enPS4000ARange'" whether I install SDK_64bit_10.6.10.24 or not SDK_64bit_10.6.10.22 . How to solve the problem?

PC:windows 10,64bit,16GB RAM,i3-3220 CPU;
MATLAB:2017b 64bit;
Attachments are some screenshot for error message.

look forward to your reply.
Attachments
Pico 6407 information 3.png
Pico 6407 information 2.png
Pico 6407 information 1.png
PC.jpg
error message 2.jpg
error message 1.jpg

NeilH
PICO STAFF
PICO STAFF
Posts: 45
Joined: Tue Jul 18, 2017 8:28 am

Re: there alway error message when run

Post by NeilH » Fri Dec 22, 2017 8:47 am

Hi

Are you using the latest version of the PS6000 Matlab Instrument Driver to run your device?

Neil
Neil
Technical Support Engineer

Stone_Mei
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 22, 2017 6:28 am

Re: there alway error message when run

Post by Stone_Mei » Sun Dec 24, 2017 9:15 am

Hello Meil,

Do you mean PicoSDK_10.6.12.41 in official website “https://www.picotech.com/downloads”,I have downlade and installed it,but,there was no "src" folder which including Matlab Demo and .mdd driver files in the installation directory
.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3333
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: there alway error message when run

Post by Martyn » Sun Dec 24, 2017 11:04 am

Examples are now hosted on our GitHub Pages
Martyn
Technical Support Manager

Stone_Mei
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 22, 2017 6:28 am

Re: there alway error message when run

Post by Stone_Mei » Sun Dec 24, 2017 1:30 pm

Hello,

Maybe because etwork fault,I can't dongload the complete .zip.Could you please send me an E-mail with attachment?My mail account is 1039574117@qq.com.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3333
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: there alway error message when run

Post by Martyn » Wed Dec 27, 2017 4:14 pm

Attached here
Attachments
picosdk-ps6000-matlab-instrument-driver-master.zip
Current Zip
(754.44 KiB) Downloaded 160 times
Martyn
Technical Support Manager

Stone_Mei
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 22, 2017 6:28 am

Re: there alway error message when run

Post by Stone_Mei » Tue Jan 02, 2018 3:25 am

Hello Martyn,

Thank you for the attachment.

I download and run after adding .dll files and .m files,the new error is “no unit”,in other words,Pico6407 can't be identified.

Stone_Mei
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 22, 2017 6:28 am

Re: there alway error message when run

Post by Stone_Mei » Tue Jan 02, 2018 4:13 am

Martyn wrote:Attached here
Hello,

Some attachments may help analyzing.
Attachments
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3333
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: there alway error message when run

Post by Martyn » Tue Jan 02, 2018 8:21 am

You will get this result if the PicoScope 6 software is open at the same time. Is this the case ?
Martyn
Technical Support Manager

Stone_Mei
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 22, 2017 6:28 am

Re: there alway error message when run

Post by Stone_Mei » Tue Jan 02, 2018 8:33 am

Martyn wrote:You will get this result if the PicoScope 6 software is open at the same time. Is this the case ?
PicoScope 6 software is always close.

NeilH
PICO STAFF
PICO STAFF
Posts: 45
Joined: Tue Jul 18, 2017 8:28 am

Re: there alway error message when run

Post by NeilH » Tue Jan 02, 2018 2:34 pm

Have you successfully connected to your 6407 device using MATLAB before this error started to appear?
Neil
Technical Support Engineer

Stone_Mei
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 22, 2017 6:28 am

Re: there alway error message when run

Post by Stone_Mei » Fri Jan 05, 2018 6:50 am

Hello,

I have ran successfully,but what's the "questionDialog" as the picture shows.

I can't find it in "Test and Measurement Tool".
Attachments
22.png
1.png

NeilH
PICO STAFF
PICO STAFF
Posts: 45
Joined: Tue Jul 18, 2017 8:28 am

Re: there alway error message when run

Post by NeilH » Tue Jan 09, 2018 8:32 am

Have you got the Picoscope Support Toolbox add-on installed for MATLAB?
This can be found using the ad-on manager, through the file exchange for from our github page (https://github.com/picotech?language=matlab)
Neil
Technical Support Engineer

Post Reply