Test and Measurement Forum

TC-08 get cycle ERROR

Post general discussions on using our drivers to write your own software here

TC-08 get cycle ERROR

Postby Felix » Thu May 29, 2003 7:11 pm

I have a problem using function tc08_get_cycle and tc08_get_version

When I call the function, it return 1 (OK) but the variable cycle and version are always set to 7 ?????? :?
These variable are supposed to be set to the right VERSION number and
the number of complete CYCLE of readings taken from the TC-08



Postby markspencer » Fri May 30, 2003 1:41 pm

When you use the tc08_get_version function you should get a number (via the version parameter), which can be turned into a hex number similar to this '080A'. The first two hex digits are always 08 and the last two reflect the TC-08 version and firmware release.

The second function tc08_get_cycle will increment when all active channels readings have changed.

The fact that you are getting erronious data implies that there is no connection between PC and TC-08. Check the TC-08 is able to connect to the PC via the serial port with Picolog and once satisfied that it is functioning correctly consult the manual and C examples to see what order the functions should be called. The tc08_get_cycle and tc08_get_version may be called any time after the tc08_open_unit has been called.

Best regards,

Mark Spencer
User avatar
Site Admin
Site Admin
Posts: 598
Joined: Wed May 07, 2003 9:45 am

Fix it

Postby Felix » Fri May 30, 2003 5:15 pm

I fix the problem...

Just a syntax error in my JNI dll

Return to General Software Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests