Test and Measurement Forum

Default filter setting not saved. Pico 6

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)

Default filter setting not saved. Pico 6

Postby Landis » Thu Sep 28, 2017 10:52 am

Since upgrading to Pico 6 software, Activation of Lowpass Filter will not save as user default for startup setting.
Other options like scales, trigger point etc will save and be active at startup.
I am using pico 6.12.9.2917 with scope 3205MSO
Landis
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Sep 28, 2017 10:17 am

Re: Default filter setting not saved. Pico 6

Postby Martyn » Thu Oct 05, 2017 9:32 am

Can you try saving a psdata file (save current waveform only), and using that to start up PicoScope which should preserve all settings.
Martyn
Technical Support Manager
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2787
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Default filter setting not saved. Pico 6

Postby Landis » Thu Oct 26, 2017 8:29 am

Saved the waveform taken with active filtering enabled. When reopened, filtering is OFF but can be set to active.
My question was why is the setting of Active filtering not remembered when set as user default :?:
Landis
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Sep 28, 2017 10:17 am

Re: Default filter setting not saved. Pico 6

Postby Martyn » Mon Nov 06, 2017 9:03 am

If you Activate Filtering on a channel and then save the file as a psdata file, this setting will be retained if you reopen the file using File->Open , if this is not happening for you then please post the psdata file and we can take a look.

Activated Filtering is not stored as a default setting as it will limit the number of samples that can be collected to 5M
Martyn
Technical Support Manager
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2787
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots


Return to PicoScope 6 for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests