Test and Measurement Forum

Copy as Image does not(yet) work

Discussion forum for the new Picoscope Linux software

Copy as Image does not(yet) work

Postby AnalogueMan » Fri Sep 22, 2017 2:21 pm

Havingrecently purchased the 2205A and trying to find my way, I cannot get "Copy as Image" working.
When I perform "View" > "Copy as Image" the Picoscope display freezes and nothing happens.
Have to restart the 2205A again to let things working as before.
What am I doing wrong or what did I forgot to do?
My Linux O.S. is Linux Mint MATE 17.1
AnalogueMan
Active User
Active User
 
Posts: 18
Joined: Tue Feb 21, 2017 11:25 am

Re: Copy as Image does not(yet) work

Postby AnalogueMan » Tue Sep 26, 2017 7:04 am

It seems that my problem is ignored here?
I have a few days left to return my purchase of the 2205A to get my money back.
It seems that I am forced to take that action....
AnalogueMan
Active User
Active User
 
Posts: 18
Joined: Tue Feb 21, 2017 11:25 am

Re: Copy as Image does not(yet) work

Postby Martyn » Tue Sep 26, 2017 9:36 am

Thank you for informing us of this issue, does it occur with the latest release PicoScope 6.12.9 Beta for Linux ?

Can you locate the trace.xml file

~/.local/share/Pico\ Technology/260a68f1-30f-0a5e01d65514

and send that via email to support@picotech.com , we can then take a look.

Your possible return will not be affected by the delay, as we are aware you are having issues.
Martyn
Technical Support Manager
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2787
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Copy as Image does not(yet) work

Postby AnalogueMan » Tue Sep 26, 2017 2:22 pm

Thanks Martyn for your response.
The actual installed Picoscope 6 version is 6.12.9.35 Beta,
But in the meantime I discovered:
After having executed Edit > Copy as Image, my 2205A freezes(as I wrote above) but suddenly I noticed that the "Stop" button in the bottom panel is then activated(did not noticed that before :oops: ) and pressing it, got the
system running again :) .
Then I got the idea that after the "Copy as Image" action and starting up LibreOffice Writer, the wave form picture could perhaps be shown up by simply clicking on "Paste" in Writer. And indeed it did!! :D
Problem solved.
AnalogueMan
Active User
Active User
 
Posts: 18
Joined: Tue Feb 21, 2017 11:25 am


Return to PicoScope for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests