Test and Measurement Forum

problem with driver

Forum for discussing PicoLog

problem with driver

Postby fabien » Fri Jan 19, 2007 2:42 pm

hi,

i install tne new version PicoLog, and when i start this a message error
said " not driver V2.6" . So , can you help me ?

thanks.

fabien
fabien
 

Postby davidj » Tue Jan 23, 2007 4:39 pm

Helo Fabien
What is your Pico Device, Version of Pico software and Operating System on your computer ? Please contact support@picotec.com with this information and we will help you out.
Regards,
David
davidj
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 43
Joined: Wed Oct 11, 2006 8:50 am
Location: St. Neots, Cambs, UK

Postby fabien » Mon Jan 29, 2007 8:09 am

Hi,

I had download PicoLog R5.15.6 for substitute my old version R5.07.4 to the TC-08 sérial.
My system Pc is Windows XP.
So, when i start PicoLog R5.15.6 a message of error appear. "Driver V2.6" is absent.

Best regards
fabien
 

Postby Sarah » Wed Feb 07, 2007 11:42 am

Hi

Thank you for your post.

Check the version that you are opening and ensure that it is the new version. It could be you are still opening the old version as the new one is installed in a different place. If you are then it will not be able to use the newer system files.

If this problem persists, uninstall both versions of the software and then install the newer one. This should sort the problem out.

Best Regards
Sarah
 

Postby fabien » Tue Feb 13, 2007 10:12 am

Hi,

after uninstall both versions of the software and then install the newer one,
(the PicoLog R5.15.6), the incident is not solved.
The error message is " TC08 driver V2.6/ TC08 not found".
So, can you send me the driver V2.6 for TC08 sérial ?

Thanks

Fabien
fabien
 

Postby ziko » Tue Feb 27, 2007 11:58 am

Hi thank you for your post.

You are misreading the error message, the message is saying you are using TC08 driver V2.6, and it is saying it cannot find the TC-08.

From what I can gather, you are using a serial port TC08, have you installed the drivers for the serial TC-08 or have you installed it for the USB device?

Secondly if you have installed the drivers for the serial device, have you selected the corresponding COM port?

Let me know if this helps.

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

driver problem for TC08

Postby Guest » Sun Apr 29, 2007 11:59 pm

I am having the exact same problem as fabien. Has this been resolved? Pls let me have instructions if so.
Guest
 

Postby ziko » Mon Apr 30, 2007 10:58 am

Hi and thank you for your post.

1) Have you tried the latest software?
2) Have you tried installing it for the TC08 serial rather then USB ( i assume you have a serial port TC08)
3) Are you using a serial to USB converter?
4) Have you tried running the TC08 on another computer?

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots


Return to PicoLog

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests