PICO 3000 SW on VirtualBox USB problem

Post any questions you may have about our current range of oscilloscopes
Post Reply
pmartin
Newbie
Posts: 0
Joined: Tue Aug 29, 2017 2:34 pm

PICO 3000 SW on VirtualBox USB problem

Post by pmartin » Tue Aug 29, 2017 2:40 pm

Hi everybody,
today i bought a picoScope 3000 (200 Mhz 2 channels + MSO). I use a VirtualBox VM with Windows 10, installed on a MAC OS X host. My problem is that i cannot attach USB PICOSCOPE to my VM, so my work is blocked.

The MAC popup is
Failed to attach the USB device Pico Technology Ltd PicoScope 3000 Series PC Oscilloscope [0015] to the virtual machine W1064.

Failed to create a proxy device for the USB device. (Error: VERR_PDM_NO_USB_PORTS).

Result Code: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Component: ConsoleWrap
Interface: IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}


How can i do?

Also, the mac OS X version, after installing both picoscope 6 and Mono, crashes at the startup.

Please help me...

Thanks in advance
Kind Regards,
PMartin

Hitesh
Site Admin
Site Admin
Posts: 2829
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: PICO 3000 SW on VirtualBox USB problem

Post by Hitesh » Wed Aug 30, 2017 11:42 am

Hi pmartin,

Have you tried a USB 2.0 cable to see if the device can be connected? If not, you may need to contact the VirtualBox support team for information on bridging USB ports.

With regards to the crash, any information would be helpful. If you are using Mono 5.2 or later, please use Mono 5.0.1.1 instead.

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer

Post Reply