Test and Measurement Forum

picoscope in streaming mode

Post your LabVIEW discussions here

picoscope in streaming mode

Postby kirtikantsahu14389 » Tue Jul 25, 2017 10:57 am

hi,
i am using Picoscope 4423 with labview 64bit. i used the 64 bit streaming example and modified it to my requirements. After testing it for a while i came across a few problems. First, i can only plot a signal of frequency upto 500Khz. it doesnt work above that. which means it is sampling at 1MS/s even though the sampling rate of picoscope 4423 is 20MS/s which means i should be able to go upto 10Mhz. also what is "Desired sampling interval" in acquisition settings and what is the unit? this is directly taken from the example.

secondly when i give same sinusoidal signal to two channels and see the output on a waveform graph i see a phase difference between the signals, and there should be no phase difference.

i have added the project files in a zipped folder.
please point me in the right direction.
thanks
Attachments
picoscope.zip
picoscope4000ExampleStreaming is the main VI
(73.29 KiB) Downloaded 4 times
kirtikantsahu14389
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Tue Jul 25, 2017 10:12 am

Re: picoscope in streaming mode

Postby Hitesh » Tue Jul 25, 2017 3:50 pm

Hi kirtikantsahu14389,

Are you using the example from our GitHub repository?

Please e-mail support@picotech.com and a member of our team will advise further.

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2429
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: picoscope in streaming mode

Postby kirtikantsahu14389 » Wed Jul 26, 2017 3:06 am

yes i am using the example from GitHub repository.
kirtikantsahu14389
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Tue Jul 25, 2017 10:12 am


Return to LabVIEW

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests