Test and Measurement Forum

Problems with PicoScope 6.11.13.2

Discussion forum for the new Picoscope Mac software

Problems with PicoScope 6.11.13.2

Postby clarks » Mon May 08, 2017 9:39 pm

I am considering purchasing a PicoScope to use on my MacBook Pro running the latest version of Sierra. I just downloaded the most recent version of PicoScope and was playing with it in demo mode. I only had time to play with it for a few minutes, but here are some things I noticed:

The software died several times in a few minutes while looking at two sine waves on the screen.

In the trigger area it was difficult to switch to triggering on the A channel after switching to the B channel.

I think the trigger level is backward....it triggered on a rising level when it was set to trigger on a falling level...and visa versa.
clarks
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Mon May 08, 2017 9:28 pm

Re: Problems with PicoScope 6.11.13.2

Postby Hitesh » Fri May 12, 2017 12:52 pm

Hi clarks,

Please see this post regarding reverting back to an older version of the Mono runtime.

With regards to triggering issues, this might be due to noise on the edge - please refer to this article for information about our Advanced Triggers.

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2514
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: Problems with PicoScope 6.11.13.2

Postby clarks » Wed May 17, 2017 12:46 pm

The triggering issues were all GUI related and were experienced in DEMO mode.
clarks
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Mon May 08, 2017 9:28 pm

Re: Problems with PicoScope 6.11.13.2

Postby Hitesh » Mon May 22, 2017 4:25 pm

Hi clarks,

Would it be possible post a data file or screenshots of what you are seeing please?

Thanks,
Hitesh

Technical Support Engineer
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2514
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire


Return to PicoScope for Mac

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests