Test and Measurement Forum

"Offset Null" does not do anything

Forum for discussing PicoScope (version 5)

"Offset Null" does not do anything

Postby hauck » Wed Oct 04, 2006 7:52 am

Dears,

I have a 3206 and tried PicoScope 5.13.9 (Win 98 and XP) and latest version 5.14.6 (Win 98).

Everything is fine except the Offset Null which does nothing for me.

When I select it I would expect a form to open to select the channel to be nulled but nothing happens and the offset remains. Did I miss anything ?

I would appreciate it if anybody can help.

Apart from that great device so far !

Cheers Oliver
hauck
User
User
 
Posts: 4
Joined: Wed Oct 04, 2006 7:09 am

Postby Michael » Wed Oct 04, 2006 8:46 am

Hello Oliver,

Thank you for your post.

Can you confirm that you selected the correct channel to null and that you placed a short betweeen the input and earth?

Best regards,
michael
Michael - Tech Support
Pico Technology
Web Support Forum
Michael
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 656
Joined: Thu Jul 07, 2005 12:41 pm
Location: St Neots, Cambridgeshire

Postby hauck » Wed Oct 04, 2006 8:52 am

Dear Michael,

shorting or leaving open the channel did not make a difference.

When I want to null channel A, say, I have A active and the scope running.

What do you mean exactly be selecting?

Shouldn't some form appear to select the channel when you select Offset Null ?

As I said, no form appears when I select Offset Null. So I thought it would
null the active channel(s). But there's no effect.

Regards Oliver
hauck
User
User
 
Posts: 4
Joined: Wed Oct 04, 2006 7:09 am

Postby Michael » Thu Oct 05, 2006 11:14 am

Thank you Oliver,

We will investigate this for you.

Best regards,
Michael
Michael - Tech Support
Pico Technology
Web Support Forum
Michael
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 656
Joined: Thu Jul 07, 2005 12:41 pm
Location: St Neots, Cambridgeshire


Return to PicoScope 5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests