Test and Measurement Forum

Bug starting/stopping capture.

Discussion forum for the new Picoscope Linux software

Bug starting/stopping capture.

Postby mwelchuk » Fri Nov 18, 2016 12:58 pm

Running:
picomono/stable,now 2.10.8-1r02 amd64 [installed,automatic]
picoscope/stable,now 6.11.13-4r3 all [installed]

On Debian Jessie.

Unable to restart capture by clicking the "Go" button (in lower left-hand corner of GUI) after pressing "Stop" button. Only way to restart capture seems to be clicking the "Home" button, but this resets all the settings.

When have "single" trigger mode selected, dialog in bottom left corner continues to show "running" after waveform captured and "Go" button still toggled. Click "Stop" and can't start again. For some reason can click "Go" and it switches to "Stop" being toggled, but again, unable to get it back to running state. This is really frustrating if trying to measure a signal which defaults to 0v as there's to way to select the trigger value before switching the trigger mode and it fires straight away...
mwelchuk
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Fri Nov 18, 2016 12:39 pm

Re: Bug starting/stopping capture.

Postby Hitesh » Tue Nov 22, 2016 10:05 am

Hi mwelchuk,

This has been reported to our Development Team - it sounds like an existing issue which they are aware of.

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2429
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: Bug starting/stopping capture.

Postby Joghurt » Fri Jan 27, 2017 8:19 am

Encountered this problem yesterday :( - do you know when there will be a fix?
Joghurt
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Tue Jan 24, 2017 11:20 am

Re: Bug starting/stopping capture.

Postby Martyn » Fri Jan 27, 2017 10:38 am

Hopefully we will have a new release for Linux shortly, please keep checking for updates.
Martyn
Technical Support Manager
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2716
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Bug starting/stopping capture.

Postby mprowe » Sun Aug 13, 2017 9:44 pm

Martyn wrote:Hopefully we will have a new release for Linux shortly, please keep checking for updates.


Hi,

That was back last November. Any news nine months on?

Regards, Martin
mprowe
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Sun Jul 06, 2014 7:55 pm

Re: Bug starting/stopping capture.

Postby Hitesh » Wed Aug 16, 2017 1:10 pm

Hi Martin,

Our Software Test team should be testing a build soon (once they have completed test of a different build) so depending on the outcome, there may be a new version in the near future.

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2429
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: Bug starting/stopping capture.

Postby mprowe » Thu Sep 14, 2017 8:51 pm

Hi Hatesh,

Your new release 6.12.9, has fixed for me. Works perfectly now.
Thank you very much.

Regards, Martin
mprowe
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Sun Jul 06, 2014 7:55 pm

Re: Bug starting/stopping capture.

Postby Hitesh » Fri Sep 15, 2017 7:57 am

Hi Martin,

Thanks for posting back on the thread - that's good to hear! :D

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2429
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire


Return to PicoScope for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests