Test and Measurement Forum

PS3000 Labview 7.1.1

Post your LabVIEW discussions here

PS3000 Labview 7.1.1

Postby AndrewAlford » Tue Jul 25, 2006 5:19 pm

I am looking for the Labview 7.1.1 Driver for the 3204. The one that comes on the disk doesn't open the subvi's "set_channel.vi" and "setup_data_collection.vi" will not open. The other driver I found on this forum is written in 8.0, can someone let me know if there is a 7.1.1 version.

Thanks
AndrewAlford
User
User
 
Posts: 4
Joined: Tue Jul 25, 2006 5:10 pm

Postby Michael » Wed Jul 26, 2006 8:07 am

Hello,

I have reverted these files back to 7.1 for you.

To see the attachement, you will need to post a reply and scroll down to the bottom of the page to the topic revies pane.

When you see this message, you will see the attachment.

Best regards,
Michael
Michael - Tech Support
Pico Technology
Web Support Forum
Michael
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 656
Joined: Thu Jul 07, 2005 12:41 pm
Location: St Neots, Cambridgeshire

Postby AndrewAlford » Wed Jul 26, 2006 1:48 pm

There is no attachment in your message.
AndrewAlford
User
User
 
Posts: 4
Joined: Tue Jul 25, 2006 5:10 pm

Postby Michael » Wed Jul 26, 2006 1:53 pm

You are quite right!

There is no attachment in the message.

I have attached it now.

Regards,
Michael
Attachments
PS30007_1 Folder.zip
(59.61 KiB) Downloaded 2332 times
Michael - Tech Support
Pico Technology
Web Support Forum
Michael
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 656
Joined: Thu Jul 07, 2005 12:41 pm
Location: St Neots, Cambridgeshire

Postby Michael » Wed Jul 26, 2006 1:53 pm

You are quite right!

There is no attachment in the message.

I have attached it now.

Regards,
Michael
Attachments
PS30007_1 Folder.zip
(59.61 KiB) Downloaded 2280 times
Michael - Tech Support
Pico Technology
Web Support Forum
Michael
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 656
Joined: Thu Jul 07, 2005 12:41 pm
Location: St Neots, Cambridgeshire

Postby AndrewAlford » Wed Jul 26, 2006 2:26 pm

Thank you, just a note all of the DLL calls in the PS30007_1.vi are to the PS2000.dll not PS3000.dll as well as the Icons of the subvi's reference PS2000. I have modified the vi's you have sent and it seems to be working fine.

Thanks again.

Andrew
AndrewAlford
User
User
 
Posts: 4
Joined: Tue Jul 25, 2006 5:10 pm

Just getting the attachment

Postby IanSimpson » Thu Nov 09, 2006 10:52 am

Just getting the attachment
IanSimpson
User
User
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 09, 2006 10:47 am

Postby salvaleofiq » Fri Dec 01, 2006 9:35 am

Hi Michael! I need the same vis but for LabView 7.01 or 6. Can you send me?
Thank you.
salvaleofiq
User
User
 
Posts: 2
Joined: Fri Dec 01, 2006 9:13 am

Postby Sarah » Fri Dec 01, 2006 10:06 am

Hi

Unfortunately Michael is no longer at Pico and thus we do not currently have a Labview "expert". Maybe another user can help you with this conversion.

Best Regards
Sarah
 

PS2000.dll

Postby isoosi » Fri Dec 01, 2006 3:10 pm

I've download the correct VI's made in labView 7.1 but when I try to open the VI PS3000 the program asks me to find the library PS2000.dll.

Where can I find it? Do I need other things?

Thank you.
isoosi
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Fri Dec 01, 2006 3:00 pm

Postby gruntman » Fri Dec 01, 2006 5:32 pm

Hello All,

Attached are the labview files that will work with your versions of labview. Let me know if they do/don't work and I will modify Michael's files for you all to use.

Richard Boyd
Crag Technologies, Inc
http://www.pc-oscilloscopes.com
Attachments
PS3000_Labview.zip
(80.21 KiB) Downloaded 2390 times
gruntman
Guru
Guru
 
Posts: 109
Joined: Thu Sep 28, 2006 3:50 pm

Re: PS3000 Labview 7.1.1

Postby SharpUser1 » Wed Dec 01, 2010 2:39 pm

Hi, the posted .vi is for 8.2 up, does anybody have the 7.1 files?
Many thanks
SharpUser1
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 01, 2010 2:37 pm

Re: PS3000 Labview 7.1.1

Postby BenQ_5 » Mon Feb 13, 2012 3:13 am

Hello, i´m new in this topic using the picoscope technologies, i have a picoscope 3000 and i need to develop an interface in labview to make the data adquisition to a signal of voltage from a high voltage divider, does any one know how to use the ps3000.dll to configure the oscope to used it. zorry about my english
BenQ_5
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Feb 13, 2012 2:39 am

Re: PS3000 Labview 7.1.1

Postby Martyn » Mon Feb 13, 2012 2:29 pm

I would suggest downloading the sdk from http://www.picotech.com/software.html and take a look at the Labview example code.
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2344
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: PS3000 Labview 7.1.1

Postby BenQ_5 » Fri Apr 06, 2012 4:14 pm

Hello is me again, i am trying to construct the interface to stablihs the comunication beetwen labview and the picoscope and when i make the call of the dll ps3000.dll it dosen´t work, if i use the pico software there is no problem, but when i trying to use the openunit call of the dll, i always have.... handle = -1

culd you please give me a hand
BenQ_5
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Feb 13, 2012 2:39 am

Next

Return to LabVIEW

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests