Test and Measurement Forum

PicoScope crashes at startup in Ubuntu 16.04 LTS

Post your Linux discussions here

PicoScope crashes at startup in Ubuntu 16.04 LTS

Postby emalian » Fri Aug 26, 2016 2:54 pm

Hi,
Received my brand new PicoScope 3406D MSO today, and thought I'd give it a go. I quickly ran into trouble, though. The PicoScope Linux SW crashes at startup if my picoscope is connected to my computer. If I start the SW without the scope connected, it starts up fine. If I then connect the scope and do File->Connect device, the SW crashes. Dmesg really did not give much clue as to what goes wrong. But adding some dmesg output anyway below. I'm running Ubuntu 16.04 LTS, updated as of today, on a standard desktop computer (~5 years old). Any clues as to what is wrong?
BR,

Malin

dmesg:
[ 1149.225145] usb 1-5: new high-speed USB device number 15 using ehci-pci
[ 1149.358262] usb 1-5: New USB device found, idVendor=0ce9, idProduct=1211
[ 1149.358268] usb 1-5: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 1149.358271] usb 1-5: Product: PicoScope 3000 Series PC Oscilloscope
[ 1149.358274] usb 1-5: Manufacturer: Pico Technology Ltd
[ 1149.981164] usb 1-5: reset high-speed USB device number 15 using ehci-pci
[ 1150.115346] usb 1-5: usbfs: process 7991 (mono) did not claim interface 0 before use
[ 1168.217719] ptrace of pid 7991 was attempted by: gdb (pid 8122)
[ 1192.025600] usb 1-5: reset high-speed USB device number 15 using ehci-pci
[ 1192.159216] usb 1-5: usbfs: process 8152 (mono) did not claim interface 0 before use
[ 1230.342315] usb 1-5: USB disconnect, device number 15
[ 1230.487478] [UFW BLOCK] IN=eth1 OUT= MAC= SRC=fe80:0000:0000:0000:7271:bcff:fe9d:8f3a DST=ff02:0000:0000:0000:0000:0000:0000:0001 LEN=64 TC=0 HOPLIMIT=1 FLOWLBL=670748 PROTO=UDP SPT=8612 DPT=8612 LEN=24
[ 1230.487498] [UFW BLOCK] IN=eth1 OUT= MAC= SRC=fe80:0000:0000:0000:7271:bcff:fe9d:8f3a DST=ff02:0000:0000:0000:0000:0000:0000:0001 LEN=64 TC=0 HOPLIMIT=1 FLOWLBL=218966 PROTO=UDP SPT=8612 DPT=8610 LEN=24
[ 1230.497652] [UFW BLOCK] IN=eth1 OUT= MAC= SRC=fe80:0000:0000:0000:7271:bcff:fe9d:8f3a DST=ff02:0000:0000:0000:0000:0000:0000:0001 LEN=64 TC=0 HOPLIMIT=1 FLOWLBL=670748 PROTO=UDP SPT=8612 DPT=8612 LEN=24
[ 1230.497667] [UFW BLOCK] IN=eth1 OUT= MAC= SRC=fe80:0000:0000:0000:7271:bcff:fe9d:8f3a DST=ff02:0000:0000:0000:0000:0000:0000:0001 LEN=64 TC=0 HOPLIMIT=1 FLOWLBL=218966 PROTO=UDP SPT=8612 DPT=8610 LEN=24
[ 1246.213931] usb usb8-port2: disabled by hub (EMI?), re-enabling...
[ 1246.213939] usb 8-2: USB disconnect, device number 3
emalian
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Fri Aug 26, 2016 2:43 pm

Re: PicoScope crashes at startup in Ubuntu 16.04 LTS

Postby emalian » Mon Aug 29, 2016 7:10 am

This ended up in the wrong forum. I have reposted it to PicoScope, Linux.
emalian
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Fri Aug 26, 2016 2:43 pm


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests