xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device found"

Discussion forum for the new Picoscope Linux software
Post Reply
simon_u
Newbie
Posts: 0
Joined: Mon Aug 22, 2016 12:21 pm

xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device found"

Post by simon_u » Mon Aug 22, 2016 12:33 pm

starting picoscope as user or as root starts the gui with the message: "No suitable device found"

dmesg:

[ 1945.220454] usb 2-1: USB disconnect, device number 9
[ 1948.436102] usb 2-1: new full-speed USB device number 10 using ohci-pci
[ 1948.664144] usb 2-1: New USB device found, idVendor=0ce9, idProduct=1014
[ 1948.664159] usb 2-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 1948.664167] usb 2-1: Product: PICO DEVICE
[ 1948.664173] usb 2-1: Manufacturer: Pico Technology


sudo sh /opt/picoscope/share/doc/libusbdrdaq/usbtest

Getting user and group information...
- You are running this script as root.
- You are in the following groups:
root

****************************************************************************
RUNNING AS ROOT! *
* It is OK to run this script as root for testing purposes, but it is *
* neither recommended nor necessary to run the Pico USB drivers as root *
* once you have set your system up correctly. *
****************************************************************************


Please connect your Pico USB device and press enter to continue.../opt/picoscope/share/doc/libusbdrdaq/usbtest: 37: read: arg count

Pico USB device found: /dev/bus/usb/002/011

- It belongs to root (which is you) who has permissions rw-
- The members of group pico (which you are not in) have permissions rw-
- Everyone else has permissions r--
- You can write to this device and so will be able to use it.



Has someone an idea?

The Laptop has 8 years. Is possible the ports are usb 1.x

Hitesh
Site Admin
Site Admin
Posts: 2835
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by Hitesh » Tue Aug 30, 2016 12:58 pm

Hi simon_u,

After the next session where the device is not recognised, could you please close the PicoScope software and post a copy of the trace.xml file which can be located here:

Code: Select all

~/.local/share/Pico\ Technology/260a68f1-30f-0a5e01d65514
Alternatively, you can e-mail the files to support@picotech.com

Just to confirm, is this the USB DrDAQ, and is it connected to a USB 2.0 or USB 3.0 port? Are you using the supplied USB cable?

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer

simon_u
Newbie
Posts: 0
Joined: Mon Aug 22, 2016 12:21 pm

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by simon_u » Sat Sep 17, 2016 8:06 am

Sorry for the late response

I confirm USB DrDAQ, and I connected it to a USB 2.0 and USB 3.0. I'm using the supplied USB cable.

I tried also the usbtest:

Code: Select all

Getting user and group information...
 - You are running this script as simon.
 - You are in the following groups:
     simon sudo pico

Please connect your Pico USB device and press enter to continue...

Pico USB device found: /dev/bus/usb/001/007

 - It belongs to root (which is not you) who has permissions rw-
 - The members of group pico (which you are in) have permissions rw-
 - Everyone else has permissions r--
 - You can write to this device and so will be able to use it.
simon@Xubuntu1604:~$ 
The trace.xml:



But I have a new problem: after a few starts from the picoscope-gui it doesn't start, on the terminal there ist the message:t

Hitesh
Site Admin
Site Admin
Posts: 2835
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by Hitesh » Mon Sep 19, 2016 10:51 am

Hi Simon,

I was unable to find a trace.xml file attached. If you are able to locate it, that might be helpful.

What is the full message in the terminal window?

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer

simon_u
Newbie
Posts: 0
Joined: Mon Aug 22, 2016 12:21 pm

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by simon_u » Wed Sep 21, 2016 8:00 am

Sorry
I forgot to paste

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?><document>
    <event time="17.09.16 10:16:35.548" level="Info">Trace opened 17.09.2016.</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.551" category="Environment" level="Info">Running on Mono - True</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.551" category="Environment" level="Info">Mono Display Name - 2.10.8.1 (tarball Mon Jun  6 11:10:17 BST 2016)</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.551" category="Environment" level="Info">Host Operating System - Linux</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.551" category="Environment" level="Info">64Bit Operating System - True</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.551" category="Environment" level="Info">64Bit Process - True</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.551" category="Environment" level="Info">Logical Processors - 2</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.788" category="ApplicationInfo" level="Info">Application 'PicoScope 6 Beta' (version 6.11.13.3) starting.</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.833" category="ID" level="Info">4AA34CDA6FEDE55484D615F5AA876DEB</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.834" category="Environment" level="Info">User is not Guest</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.835" category="Environment" level="Info">No Administrator Privileges</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.835" category="Environment" level="Info">Failed to detect access rights</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.836" category="Environment" level="Info">OS Version - Unix 4.4.0.36</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.836" category="Environment" level="Info">.net Version - 4.0.30319.1</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.837" category="Environment" level="Info">Current Directory - /opt/picoscope/lib</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.838" category="Environment" level="Info">Command Line - /opt/picoscope/lib/PicoScope.GTK.exe</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.839" category="ApplicationInfo" level="Info">Settings file version - 11.2.0</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.839" category="ApplicationInfo" level="Info">Preferences file version - 2.0.0</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.839" category="ApplicationInfo" level="Info">Probes file version - 1.0.0</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.840" category="ApplicationInfo" level="Info">Data file binary header version - 1</event>
    <event time="17.09.16 10:16:35.864" level="Error">Creating Preferences file.</event>
    <event time="17.09.16 10:16:36.149" level="Info">Using default culture: English (United States).</event>
    <event time="17.09.16 10:16:36.752" category="InitalDeviceLoadSequence" level="Info">Begin</event>
    <event time="17.09.16 10:16:36.861" category="Scanning for USB devices" level="Info">Begin</event>
    <event time="17.09.16 10:16:36.863" category="Scanning for USB devices" level="Info">Complete</event>
    <event time="17.09.16 10:16:36.875" category="Device" level="Info">Attempting to load ps6000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.056" category="Device" level="Info">Finished loading ps6000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.057" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps6000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.067" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.084" category="Device" level="Info">Attempting to load ps6000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.246" category="Device" level="Info">Finished loading ps6000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.246" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps6000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.246" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.247" category="Device" level="Info">Attempting to load ps5000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.424" category="Device" level="Info">Finished loading ps5000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.424" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps5000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.426" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.427" category="Device" level="Info">Attempting to load ps5000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.466" category="Device" level="Info">Finished loading ps5000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.470" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps5000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.834" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.835" category="Device" level="Info">Attempting to load ps4000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.985" category="Device" level="Info">Finished loading ps4000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.985" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps4000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.988" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:37.988" category="Device" level="Info">Attempting to load ps4000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.134" category="Device" level="Info">Finished loading ps4000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.134" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps4000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.135" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.135" category="Device" level="Info">Attempting to load ps4000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.196" category="Device" level="Info">Finished loading ps4000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.196" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps4000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.198" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.199" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.428" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.428" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.430" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.430" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.661" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.661" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.661" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.661" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.892" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.892" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.892" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:38.893" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.125" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.125" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.126" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.127" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.159" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.160" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.180" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.181" category="Device" level="Info">Attempting to load ps2000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.491" category="Device" level="Info">Finished loading ps2000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.491" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps2000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.493" category="Message" level="Info">Opening PS2000a.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.493" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.494" category="Device" level="Info">Attempting to load ps2000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.542" category="Device" level="Info">Finished loading ps2000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.542" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps2000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.561" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.562" category="Device" level="Info">Attempting to load usbdrdaq.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.577" category="Device" level="Info">Finished loading usbdrdaq.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:39.578" category="Device" level="Info">Opening device using DLL usbdrdaq.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:59.898" category="Device" level="Info">usbdrdaq.dll OpenUnit returned 3</event>
    <event time="17.09.16 10:16:59.899" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:59.900" category="Device" level="Info">Attempting to load pl1000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:59.912" category="Device" level="Info">Finished loading pl1000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:59.912" category="Device" level="Info">Opening device using DLL pl1000.dll</event>
    <event time="17.09.16 10:16:59.913" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="17.09.16 10:16:59.913" category="Device" level="Info">No of Devices Found: 0</event>
    <event time="17.09.16 10:16:59.914" category="InitalDeviceLoadSequence" level="Info">Complete</event>
    <event time="17.09.16 10:18:47.314">Trace Closing</event>
</document>closed.</event>

Hitesh
Site Admin
Site Admin
Posts: 2835
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by Hitesh » Wed Sep 21, 2016 8:52 am

Thanks Simon,

Are you able to test the USB DrDAQ on another PC?

Have you tried swapping the USB cable?

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer

simon_u
Newbie
Posts: 0
Joined: Mon Aug 22, 2016 12:21 pm

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by simon_u » Wed Sep 21, 2016 4:31 pm

Yes,

I tested different kit's of drdaq's (we have bought 30 set for our scool), and different computers with xubuntu 14.04 and ubuntu 12.04. The problems at the moment remains.

The drdaq's works under windows. It seems to be an actual problem for linux.

An other interesting thing:
When I try to start as sudo then picoscope crashes with:

Code: Select all

sh: Zeile 1: 28689 Speicherzugriffsfehler  (Speicherabzug geschrieben) /opt/picomono/bin/mono /opt/picoscope/lib/PicoScope.GTK.exe 2>&1 > /dev/null
When then subsequently I start picoscope whitout sudo the crash remains. Only when I remove

Code: Select all

.local/share/Pico\ Technology/
the gui is able to start

regards

Hitesh
Site Admin
Site Admin
Posts: 2835
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by Hitesh » Thu Sep 22, 2016 10:23 am

Hi Simon,

Could you please locate the trace.xml after the crash and post it back here?

It could be a permissions issue.

Is the device recognised when the software starts?

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer

simon_u
Newbie
Posts: 0
Joined: Mon Aug 22, 2016 12:21 pm

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by simon_u » Thu Sep 22, 2016 12:59 pm

a fresh trace.xml

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?><document>
    <event time="22.09.16 14:53:52.621" level="Info">Trace opened 22.09.2016.</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.624" category="Environment" level="Info">Running on Mono - True</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.624" category="Environment" level="Info">Mono Display Name - 2.10.8.1 (tarball Mon Jun  6 11:10:17 BST 2016)</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.624" category="Environment" level="Info">Host Operating System - Linux</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.624" category="Environment" level="Info">64Bit Operating System - True</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.624" category="Environment" level="Info">64Bit Process - True</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.624" category="Environment" level="Info">Logical Processors - 2</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.853" category="ApplicationInfo" level="Info">Application 'PicoScope 6 Beta' (version 6.11.13.3) starting.</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.898" category="ID" level="Info">4AA34CDA6FEDE55484D615F5AA876DEB</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.899" category="Environment" level="Info">User is not Guest</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.899" category="Environment" level="Info">No Administrator Privileges</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.900" category="Environment" level="Info">Failed to detect access rights</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.901" category="Environment" level="Info">OS Version - Unix 4.4.0.36</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.901" category="Environment" level="Info">.net Version - 4.0.30319.1</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.902" category="Environment" level="Info">Current Directory - /opt/picoscope/lib</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.902" category="Environment" level="Info">Command Line - /opt/picoscope/lib/PicoScope.GTK.exe</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.904" category="ApplicationInfo" level="Info">Settings file version - 11.2.0</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.904" category="ApplicationInfo" level="Info">Preferences file version - 2.0.0</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.904" category="ApplicationInfo" level="Info">Probes file version - 1.0.0</event>
    <event time="22.09.16 14:53:52.904" category="ApplicationInfo" level="Info">Data file binary header version - 1</event>
    <event time="22.09.16 14:53:53.233" level="Info">Using default culture: English (United States).</event>
    <event time="22.09.16 14:53:53.834" category="InitalDeviceLoadSequence" level="Info">Begin</event>
    <event time="22.09.16 14:53:53.948" category="Scanning for USB devices" level="Info">Begin</event>
    <event time="22.09.16 14:53:53.950" category="Scanning for USB devices" level="Info">Complete</event>
    <event time="22.09.16 14:53:53.959" category="Device" level="Info">Attempting to load ps6000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.136" category="Device" level="Info">Finished loading ps6000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.136" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps6000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.154" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.157" category="Device" level="Info">Attempting to load ps6000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.312" category="Device" level="Info">Finished loading ps6000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.312" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps6000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.312" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.313" category="Device" level="Info">Attempting to load ps5000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.488" category="Device" level="Info">Finished loading ps5000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.488" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps5000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.490" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.491" category="Device" level="Info">Attempting to load ps5000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.526" category="Device" level="Info">Finished loading ps5000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.526" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps5000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.889" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:54.890" category="Device" level="Info">Attempting to load ps4000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.040" category="Device" level="Info">Finished loading ps4000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.041" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps4000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.042" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.042" category="Device" level="Info">Attempting to load ps4000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.207" category="Device" level="Info">Finished loading ps4000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.207" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps4000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.207" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.209" category="Device" level="Info">Attempting to load ps4000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.271" category="Device" level="Info">Finished loading ps4000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.271" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps4000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.272" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.273" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.503" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.503" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.504" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.505" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.733" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.733" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.734" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.734" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.962" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.962" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.962" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:55.963" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.191" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.191" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.192" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.193" category="Device" level="Info">Attempting to load ps3000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.226" category="Device" level="Info">Finished loading ps3000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.227" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps3000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.247" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.247" category="Device" level="Info">Attempting to load ps2000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.558" category="Device" level="Info">Finished loading ps2000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.558" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps2000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.559" category="Message" level="Info">Opening PS2000a.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.559" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.560" category="Device" level="Info">Attempting to load ps2000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.609" category="Device" level="Info">Finished loading ps2000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.609" category="Device" level="Info">Opening device using DLL ps2000.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.628" category="Device" level="Info">Opening device unsuccessful. Error UnitNotFound</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.629" category="Device" level="Info">Attempting to load usbdrdaq.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.644" category="Device" level="Info">Finished loading usbdrdaq.dll</event>
    <event time="22.09.16 14:53:56.645" category="Device" level="Info">Opening device using DLL usbdrdaq.dll</event>

Hitesh
Site Admin
Site Admin
Posts: 2835
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by Hitesh » Fri Sep 23, 2016 9:03 am

Hi Simon,

Thanks for the information.

Have you tried running the PicoScope application as a super user?

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer

simon_u
Newbie
Posts: 0
Joined: Mon Aug 22, 2016 12:21 pm

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by simon_u » Fri Sep 23, 2016 1:12 pm

I tried picoscope as user: the gui start with the message

Code: Select all

 "No suitable device found"
I tried picoscope as superuser to: the application crash during the start with:

Code: Select all

sh: Zeile 1: 28689 Speicherzugriffsfehler  (Speicherabzug geschrieben) /opt/picomono/bin/mono /opt/picoscope/lib/PicoScope.GTK.exe 2>&1 > /dev/null
After the crash as superuser picoscope crash as normal user to.

Hitesh
Site Admin
Site Admin
Posts: 2835
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by Hitesh » Tue Sep 27, 2016 9:51 am

Hi Simon,

I have reported a bug to our Development Team as I have been able to repeat the problem here after another Customer reported the issue.

I will look to provide an update as soon as possible.

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer

simon_u
Newbie
Posts: 0
Joined: Mon Aug 22, 2016 12:21 pm

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by simon_u » Thu Jan 12, 2017 1:41 pm

Anything news?

One argument to buy drdaq was the compatibility to use it under linux. We bought 30 drdaq's for our scool.

Hitesh
Site Admin
Site Admin
Posts: 2835
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: xubuntu16.04 picoscope 6.11.13.3: "No suitable device fo

Post by Hitesh » Mon Jan 16, 2017 10:24 am

Hi Simon,

I have escalated the bug report.

There might be a new release of the software in the near future, but I do not have any information on timescales.

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer

Post Reply