Crest Factor measurement wrong

Forum for discussing PicoScope (version 5)
Locked
rwalborn
User
User
Posts: 9
Joined: Thu Jun 30, 2005 11:52 pm

Crest Factor measurement wrong

Post by rwalborn » Thu Jun 01, 2006 9:21 pm

When I measure the crest factor of a sine wave, the crest factor measures 2.865. The crest factor of a sine wave is 1.414. It appears the software is calculating RMS to peak to peak value isntead of RMS to peak.
It is off by a factor of 2.
Pico Scope 2200 series software 5.13.9.

Anyone else seen this?

Michael
Advanced User
Advanced User
Posts: 656
Joined: Thu Jul 07, 2005 12:41 pm
Location: St Neots, Cambridgeshire

Post by Michael » Fri Jun 02, 2006 2:04 pm

hello,

Thank you for this one. We will look into this for you.

If anyone else has noticed this, please let us know.

Best regards,
Michael
Michael - Tech Support
Pico Technology
Web Support Forum

rwalborn
User
User
Posts: 9
Joined: Thu Jun 30, 2005 11:52 pm

crest factor wrong

Post by rwalborn » Fri Jun 30, 2006 8:16 pm

Any update on this topic?

Michael
Advanced User
Advanced User
Posts: 656
Joined: Thu Jul 07, 2005 12:41 pm
Location: St Neots, Cambridgeshire

Post by Michael » Wed Jul 05, 2006 2:32 pm

Hello,

Our software team is working on this.

We should see this in the next software release.

Best regards,
Michael
Michael - Tech Support
Pico Technology
Web Support Forum

Michael
Advanced User
Advanced User
Posts: 656
Joined: Thu Jul 07, 2005 12:41 pm
Location: St Neots, Cambridgeshire

Post by Michael » Thu Jul 13, 2006 3:12 pm

Hello,

The crest factor error has now been fixed.

Please download the latest release of PicoScope 5.14.4 from our software pages.

www.picotech.com/software.html

Best regards,
Michael
Michael - Tech Support
Pico Technology
Web Support Forum

rwalborn
User
User
Posts: 9
Joined: Thu Jun 30, 2005 11:52 pm

Crest factor now fixed.

Post by rwalborn » Thu Jul 13, 2006 7:19 pm

I just downloaded and isntall the latest release and the crest factor is now readign correctly.

Thanks

Locked