Test and Measurement Forum

Problems with function calls of the ps4000Wrap.dll

Post your LabVIEW discussions here

Problems with function calls of the ps4000Wrap.dll

Postby AlexK » Thu Jan 14, 2016 2:16 pm

Hello,

I wanted to try the streaming mode of the PicoScope 4424, but I'm having problems with the wrapper library. All function calls to this library are bringing this kind of error message:

Call Library Function Node:'ps4000.dll:Functionname': Library not found or failed to load

Also I'm getting in the GetStreamingValues.vi this kind of error:

Call Library Function Node:'PS5000.dll:_Functionname': Library not found or failed to load

Labview-Errorlist.PNG


For example the first error brings me to the AvailableData-Function Call and if I open the configure menu there is selected the ps4000Wrap.dll:
ConfigureMenu.PNG

In all the the mentioned errors the path in the configure menu is the same.

Except the streaming mode I don't have problems with the PS4000 library. I'm using LabView 2014 32Bit, so I have copied the ps4000.dll and the 32Bit version of the ps4000Wrap.dll into the LabView resource folder. But the difference here is that the path in the configure menu is just PS4000.dll (I have also copied the dll files to the project folder). But if I try PS4000Wrap.dll in the path it doesn't find it.

Any kind of suggestion?

Best Regards
Alex K.
AlexK
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Jan 14, 2016 1:21 pm

Re: Problems with function calls of the ps4000Wrap.dll

Postby AndrewA » Fri Jan 15, 2016 10:42 am

Hello Alex,

The directory to the dll in the 'Call library function' window, this shouldn't need to be specified, as the windows 'SDK installer' inserts there location into the windows PATH variable.
Just the dll file name is all that is needed- ps4000.dll
The issue you are having with PS4000Wrap.dll could be because you do not the - Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable installed.
The 32-bit installer can be download here- https://www.microsoft.com/en-gb/downloa ... px?id=5555
This should be installed automatically with the current SDK installer. But try installing it manually yourself. There could be an installation issue with the package.
Regards Andrew
Technical Specialist
AndrewA
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 178
Joined: Tue Oct 21, 2014 3:07 pm

Re: Problems with function calls of the ps4000Wrap.dll

Postby AlexK » Mon Jan 18, 2016 2:04 pm

Hello Andrew,

thank you for your quick response! With your suggestion I found out that I mistakenly installed the 64Bit SDK and used therefore the 64Bit Library with the Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable 64Bit version. Now it is working fine.

Best Regards
Alex K.
AlexK
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Jan 14, 2016 1:21 pm


Return to LabVIEW

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests