Test and Measurement Forum

Fail to connect to picoscope.

Discussion forum for the new Picoscope Linux software

Fail to connect to picoscope.

Postby johe_dk » Wed Dec 02, 2015 4:41 pm

Hi
I have been using a picoscope model 3205 on linux mint for some years now. No problems at all. Very nice :-).
Now suddenly I can't get through to the picoscope box when starting the picoscope program. No contact at all and the LED is not flashing. I'm sure the hardware still works.

I'm using mono version: 4.2.1 on linux mint mate ver. 17.1 Rebecca and picoscope version 6.11.8.10.

I noticed that there are two updates close to each other... both 2015-11-14 and 2015-12-01, but I also updated to the latest version of mono recently. Are there any known problems?
Best regards
Jorgen
johe_dk
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 02, 2015 4:11 pm

Re: Fail to connect to picoscope.

Postby johe_dk » Thu Dec 03, 2015 8:06 pm

Update: I tried to connect with the sample console program ps3000con. That worked just fine. Any suggestions??
johe_dk
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 02, 2015 4:11 pm

Re: Fail to connect to picoscope.

Postby Hitesh » Mon Dec 07, 2015 3:12 pm

Hi johe_dk,

Try reverting to an older version of Mono and see if this helps.

Regards,
Hitesh

Technical Specialist
Pico Technology
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2063
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire


Return to PicoScope for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests