PicoScope 2204A Not Found on Mac OS 10.11.1

Discussion forum for the new Picoscope Mac software
Post Reply
precisely
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Oct 23, 2015 7:26 pm

PicoScope 2204A Not Found on Mac OS 10.11.1

Post by precisely » Fri Oct 23, 2015 7:58 pm

Hi,

I just got my new PicoScope 2204A to try it out on Mac OS. The device is not found.
I was finally able to get PicoScope 6 to run (a hassle, unfortunately), but it doesn't find the device.
Before ordering, I successfully built and ran a command-line app, based on the ps2000a API and it returned:
PS2000A driver example program

Enumerating Units...
Picoscope devices not found
Program ended with exit code: 1
Now, that I have the device connected, I still get exactly the same result.

Has anyone else had trouble with a device that couldn't be "seen" by the Mac?

Thanks.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3376
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: PicoScope 2204A Not Found on Mac OS 10.11.1

Post by Martyn » Sat Oct 24, 2015 2:41 pm

The 2204a requires the ps2000 drivers, not the ps2000a drivers, so you will need to rewrite your code using the ps2000 API
Martyn
Technical Support Manager

precisely
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Oct 23, 2015 7:26 pm

Re: PicoScope 2204A Not Found on Mac OS 10.11.1

Post by precisely » Mon Oct 26, 2015 5:32 pm

I'm not sure why a 2204A would not work with the ps2000a drivers, but I rebuilt the app with the ps2000 API and it worked just fine. It still isn't recognized by PicoScope6, which doesn't make sense, either, but I was more concerned about using my own code, anyway.

Thank you.

Post Reply