Test and Measurement Forum

Serial decoder data not shown when analog subview is off

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)

Serial decoder data not shown when analog subview is off

Postby stevenvh » Fri Apr 17, 2015 9:00 am

I reported before that the cursor window with the times disappears when you switch off the analog subview. From the reply I gathered this is a known bug.
Now I notice that also my serial decoder data (i.c. UART) disappears when I switch off the analog subview, but have the digital subview enabled. The decoders belong to the digital data, nota bene!

In my opinion these are serious bugs, which force me to waste a lot of screen real-estate on data I'm not interested in. (I could decrease the analog area, but that also makes the serial decoder data unreadable.) Is there a timeframe for solving these?
stevenvh
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Feb 09, 2015 3:02 pm

Re: Serial decoder data not shown when analog subview is off

Postby Martyn » Wed May 27, 2015 8:11 am

We are looking at moving the digital channels into the standard view which will address all issues related to the sub view that you have reported. This investigation is at an early stage so no timescales at present.
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2291
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Serial decoder data not shown when analog subview is off

Postby Mark_O » Sun Aug 02, 2015 11:44 pm

stevenvh wrote:I reported before that the cursor window with the times disappears when you switch off the analog subview. From the reply I gathered this is a known bug.

Now I notice that also my serial decoder data (i.c. UART) disappears when I switch off the analog subview, but have the digital subview enabled. The decoders belong to the digital data, nota bene!

Does this also imply that the digital channels cannot be used, unless an analog channel is active? That would also negatively impact both sample rates, and memory depth.

I've noticed that the time cursors don't seem to extend into the digital subview? Is there a way around that? Also that the zoom control panel only seems to be available in the analog subview? Are these real limitations, or am I missing something in the UI?

- Mark
Mark_O
Advanced
 
Posts: 44
Joined: Fri Oct 03, 2014 5:58 am

Re: Serial decoder data not shown when analog subview is off

Postby Martyn » Tue Aug 04, 2015 1:54 pm

As mentioned we are looking at a restructure of the data presentation and these comments will be covered by this work.
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2291
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Serial decoder data not shown when analog subview is off

Postby Mark_O » Wed Aug 05, 2015 12:45 am

Thanks for confirming that the additional issues I raised are actual limitations in PS6, like the ones that Steven raised. And not just oversights on my part.

Good to hear they are being looked at, for the future.

- Mark
Mark_O
Advanced
 
Posts: 44
Joined: Fri Oct 03, 2014 5:58 am


Return to PicoScope 6 for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests