Test and Measurement Forum

EL008 logger not found

EL008 logger not found

Postby David Kelsall » Sun May 29, 2005 9:13 am

I expect this is a common problem. My trusty EL008 logger works perfectly connected to COM1 of a PC running Windows 3.11
When I connect it to COM1 of a PC running Windows 98, though the device manager says that COM1 is working properly, all I get is "logger not found".
I fear I am being stupid, but please can you help?
David Kelsall
 

Postby Sarah » Tue May 31, 2005 9:27 am

Hi

Thank you for your post, I am sorry to hear that you have been seeing this problem.

Firstly, ensure that the logger actually connected to COM1 - ie, make sure it is not being called COM2 by Windows instead. Then check and make sure that the Enviromon software is addressing COM1. Also ensure that the software is configured corrrectly for the logger. If there is anything else installed to the COM1 port then this may be interfering with the deivce so uninstalling it or pointing it to a different port may help.

Let me know how you get on.

Best Regards
Sarah
 

EL008 logger not connected

Postby David Kelsall » Wed Jun 01, 2005 1:28 pm

Thank you. I have already tried all that, in vain. I use the same cable for the Windows 3.11 machine and the 98 one. COM port details are the same on both machines, I/O range 03F8-03FF and IRQ 4.
Although the device manager of the windows 98 PC says that COM1 is working properly, I can only suppose there is some hardware fault. When I re-connect the cable to the old windows 3.11 machine, all is working again.
Is there any point in trying to connect the logger to a USB port?

David
David Kelsall
 

Postby Sarah » Thu Jun 02, 2005 9:10 am

Hi David

Thank you for your post.

Yes, I would recommend trying a USB to Serial adaptor as it may be that the COM port is not compatible with the logger. If you use a USB adaptor then this should get round this problem.

Best Regards
Sarah
 

EL008 logger not found

Postby David Kelsall » Fri Jun 03, 2005 4:46 pm

Thank you Sarah.

I will try that and let you know what happens.

David Kelsall
David Kelsall
 

EL008 logger not found

Postby David Kelsall » Tue Jun 07, 2005 12:51 pm

Thank you Sarah.
I have found a USB to Serial connector, joined it up, and all is now well.
The logger has been found at last !
David Kelsall
 

Postby Sarah » Thu Jun 09, 2005 9:30 am

Hi

Glad to hear it is working!

Best Regards
Sarah
 


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests