Test and Measurement Forum

Inadequate Colour Setup for Black Background

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)

Inadequate Colour Setup for Black Background

Postby Migrant » Thu Nov 06, 2014 5:50 pm

Using my preferred black background and light-coloured traces, Yellow, or LIme, results in the Channel selection values being unreadable. The backgrounds of those boxes also need to mirror the colour of the trace's backgound.

This has been a problem for a long while and can be easily resolved.

Please fix this soon.
Attachments
PicoColours.jpg
Migrant
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Sat May 01, 2010 9:03 am

Re: Inadequate Colour Setup for Black Background

Postby AndrewA » Fri Nov 07, 2014 9:46 am

Software development may implement the following change-

Issue; While setting the trace colour to a light colour, this colour is necessarily used as the font colour in the Channel sensitivity/coupling windows, but you don’t also change the background colour of those windows to reflect the trace background colour but leave it as white. This obviously results in very poor contrast.

Change; So when you change the trace background colour the channels drop down boxes background colour will also change. Making the text in the channel boxes readable, when using a light channel colour (ie white/yellow)

Regards Andrew
Technical Specialist
Regards Andrew
Technical Specialist
AndrewA
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 178
Joined: Tue Oct 21, 2014 3:07 pm

Re: Inadequate Colour Setup for Black Background

Postby Robsan » Thu Feb 19, 2015 5:23 am

I'm having having the same problem as Migrant. Has this issue been addressed yet?

Thanks,

Rob
Robsan
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Aug 14, 2014 12:36 pm

Re: Inadequate Colour Setup for Black Background

Postby AndrewA » Mon Feb 23, 2015 12:56 pm

Hi Rob,

Sorry there has been no change with the bug. But I have added a few more votes for bug.

Regards Andrew Abbott
Technical Specialist
Regards Andrew
Technical Specialist
AndrewA
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 178
Joined: Tue Oct 21, 2014 3:07 pm

Re: Inadequate Colour Setup for Black Background

Postby SalceyForest » Wed Mar 18, 2015 12:20 pm

Hi, just got here, sorry I'm late. Wanted to add another vote for this, it's really annoying. Why is the text coloured anyway?
SalceyForest
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Wed Mar 18, 2015 12:15 pm

Re: Inadequate Colour Setup for Black Background

Postby AndrewA » Wed Mar 25, 2015 3:42 pm

Hi Rob,

Votes added :)

Regards Andrew
Technical Specialist
Regards Andrew
Technical Specialist
AndrewA
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 178
Joined: Tue Oct 21, 2014 3:07 pm

Re: Inadequate Colour Setup for Black Background

Postby Migrant » Sat Apr 25, 2015 1:38 pm

Dear Super-User Andrew,

Why don't you just fix it, instead of voting to fix it?

What's the point of reporting these issues if you are just going to sit on your hands?
Migrant
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Sat May 01, 2010 9:03 am

Re: Inadequate Colour Setup for Black Background

Postby Martyn » Wed May 27, 2015 8:07 am

We are looking at a complete refresh of the user interface, and this will be included as part of this process. It is at an early stage so no timescales I am afraid.
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2344
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots


Return to PicoScope 6 for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests