Test and Measurement Forum

PS3000con example - Device not found

Discussion forum for the new Picoscope Linux software

PS3000con example - Device not found

Postby ohochreu » Thu Sep 11, 2014 11:46 am

Hi all,

First, I just wanted to thank Picotech for their improved support of Linux in their products. From my standpoint, this move puts you far ahead of the competition.

I am trying to build and run the PS3000con example on Linux Mint 17 with my 3205B. It builds fine, but when I run it, it always tells me "Device not found" (the handle returned by ps3000_open_unit() is 0), even though the usbtest scripts tells me it found the scope and the permissions are fine, and the Picoscope beta software works perfectly fine on the same PC.

Any idea where the problem might be?

Thanks.

Olivier
ohochreu
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Sep 11, 2014 11:36 am

Re: PS3000con example - Device not found

Postby Martyn » Thu Sep 11, 2014 1:02 pm

Please make sure you are using the drivers and example code for the 3000a devices and not the 3000, they use different driver models. Also ensure that the Picoscope Beta software is not running at the same time.
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2355
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: PS3000con example - Device not found

Postby ohochreu » Fri Sep 12, 2014 7:15 am

I was using ps3000 instead of ps3000a :roll:
Sorry for the dumb question and thanks for your help!

Olivier
ohochreu
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Sep 11, 2014 11:36 am


Return to PicoScope for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests