Test and Measurement Forum

Properties window with missing borders

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)

Properties window with missing borders

Postby Ax2 » Tue Aug 26, 2014 5:42 pm

I've browsed the forum but could not find related issue. I noticed that properties windows is a little bit messy and found out that there should be borders around a channel information - which I don't have. I noticed that while moving/resizing PS window there are borders visible however. Video driver/DirectX issue? At least sounds like a bug. Everything else seems to work just fine.
(XPSP3/DirectX 9.0C/Nvidia GeForce6600)

I'm evaluating PS6 with demo device. How do I get ETS triggering available or does it require HW scope?
(PS6.9.14.16)

BR,

Ax
Ax2
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Tue Aug 26, 2014 5:32 pm

Re: Properties window with missing borders

Postby Hitesh » Thu Aug 28, 2014 2:48 pm

Hi Ax,

Could you please post a screenshot of the Properties window?

Is the PicoScope 6 window maximised?

ETS triggering is only available with an oscilloscope connected.

Regards,
Hitesh

Technical Specialist
Pico Technology
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2058
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: Properties window with missing borders

Postby Ax2 » Sat Aug 30, 2014 6:37 am

Hello. Sure - image attached.
Problem occurs with or without maximization. When I mode non-maximized window, borders are shown during moving.

Ax
Attachments
NoBorners.jpg
Ax2
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Tue Aug 26, 2014 5:32 pm

Re: Properties window with missing borders

Postby Hitesh » Wed Sep 03, 2014 12:55 pm

Hi Ax2,

Does changing the Windows XP Appearance properties have any impact or if you change your Graphics Hardware Acceleration?

I'm not able to repeat your issue on Windows XP running under Virtual Mode on Windows 7.

Please could you send a *.pssettings file for your setup and also the preferences.xml file which you can find in the same folder as your trace.xml file - the instructions to find this are in section 3 of the PicoScope 6 Self-Help Guide:

http://www.picotech.com/document/pdf/picoscope6-self-help-guide-1.pdf

Thanks,
Hitesh

Technical Specialist
Pico Technology
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2058
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: Properties window with missing borders

Postby Ax2_ » Wed Sep 03, 2014 5:23 pm

Hello,

By disabling DirectX acceleration borders become visible. Is there any other way to get this working other than disabling display acceleration globally?
At least we now know what affects this.

Ax
Ax2_
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Sep 01, 2014 6:23 am

Re: Properties window with missing borders

Postby Hitesh » Mon Sep 08, 2014 9:29 am

Hi Ax,

Have you ensured that your NVIDIA Graphics Card drivers are up to date?

It must be a setting on your PC if turning off the DirectX acceleration restores the borders.

Regards,
Hitesh

Technical Specialist
Pico Technology
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2058
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: Properties window with missing borders

Postby Ax2_ » Tue Sep 09, 2014 12:15 pm

Drivers are up to date. This is the first and the only issue I have seen with DirectX among softwares (in this pc I mean)

Ax
Ax2_
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Sep 01, 2014 6:23 am

Re: Properties window with missing borders

Postby Hitesh » Fri Sep 12, 2014 1:18 pm

Hi Ax,

Could you please confirm via your Add/Remove Programs dialog as to which version(s) of the .NET Framework is/are installed on your PC?

Thanks,
Hitesh

Technical Specialist
Pico Technology
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2058
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: Properties window with missing borders

Postby Ax2_ » Sun Sep 14, 2014 10:27 am

Hello,

Sure:

.NET Framework 1.1
.NET Framework 2.0 + SP2
-NET Framework 3.0 SP2
-NET Framework 3.5 SP1
-NET Framework 4 Extended (& Client profile)

Ax
Ax2_
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Sep 01, 2014 6:23 am

Re: Properties window with missing borders

Postby Hitesh » Thu Sep 18, 2014 9:16 am

Hi Ax,

Thanks for the info.

Development have been aware of this issue but it has been difficult to reproduce here so unfortunately they won't be investigating further as it seems to affect an old operating system.

Regards,
Hitesh

Technical Specialist
Pico Technology
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2058
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire


Return to PicoScope 6 for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests