Bug in persistence mode: spikes at the end of singal plot

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)
Post Reply
Jenson
Newbie
Posts: 0
Joined: Tue Jun 10, 2014 7:46 am

Bug in persistence mode: spikes at the end of singal plot

Post by Jenson » Tue Jun 10, 2014 8:04 am

Hi,

when i use the persistence mode to measure worst case latencies of an operating system (long time measurement over many hours) i sometimes get small peaks at the end of my plot (see attachment). They are less than a half of the amplitude of my measured signal and I can reproduce this behavior with different time bases. So i`m 100% sure that they don't belong to my original signal. It seems that this problem occurs only on measurements > 3 hours... Could you check that for me?

Thx
Jens Kaufmann
Attachments
preempt_RT-12.0_smp_cpuset_and_irq_affinity_optimized_24h.png

Karunen
Advanced User
Advanced User
Posts: 194
Joined: Thu Nov 21, 2013 9:22 am

Re: Bug in persistence mode: spikes at the end of singal plo

Post by Karunen » Thu Jun 12, 2014 7:27 am

Hi Jens,

I am having trouble replicating the issue.

Could you tell me which device and which version of PicoScope you are using?

Thanks,
Karunen

Technical Specialist
Pico Technology

Jenson
Newbie
Posts: 0
Joined: Tue Jun 10, 2014 7:46 am

Re: Bug in persistence mode: spikes at the end of singal plo

Post by Jenson » Fri Jul 25, 2014 2:01 pm

Hi Karunen,

sorry for the late reply...here the details oft my SW and HW versions:

Version: 6.7.28.7
Copyright © 1995-2013, Pico Technology Ltd

Modell: PicoScope 3206MSO
Seriennummer: CY050/005
USB-Version: 2,0
Kalibrierungsdatum: Donnerstag, 6. Juni 2013
Hardwareversion: 1
Treiberversion: 1.0.0.428
Firmwareversion: 1.3.3.0 / 0.6.8.0

Hitesh
Site Admin
Site Admin
Posts: 2793
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: Bug in persistence mode: spikes at the end of singal plo

Post by Hitesh » Mon Jul 28, 2014 2:17 pm

Hi Jenson,

You appear to be using a relatively older version of PicoScope 6.

Please download and install the latest version of PicoScope 6 from our software download pages:

http://www.picotech.com/software.html

In step 1, select the PicoScope 3206MSO and in step 2, please select the option for the PicoScope 6 software.

Please post back here if the issue is still occurring.

Thanks,
Hitesh

Technical Support Engineer

Post Reply