Test and Measurement Forum

Trigger failing with EXT

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)

Trigger failing with EXT

Postby heng » Tue Mar 04, 2014 2:29 pm

With a Picoscope 4227, I'm trying to trigger on the EXT input.

The signal will trigger reliably on channels A and B, but if I switch the triggering input to EXT, and set it as such in Picoscope (and change nothing else), it fails to trigger at all.

It's a 2 us 3.3V pulse, so it's not a strange input. Is this some problem/limitation with the hardware?

Cheers,

Henry
heng
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Jun 11, 2012 7:08 pm

Re: Trigger failing with EXT

Postby Karunen » Fri Mar 07, 2014 10:19 am

Hi Heng,

Which version of PicoScope are you using?

And by fails to trigger do you mean the screen is always empty?

Thanks,
Karunen

Technical Specialist
Pico Technology
Karunen
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 194
Joined: Thu Nov 21, 2013 9:22 am

Re: Trigger failing with EXT

Postby heng » Wed Mar 12, 2014 4:28 pm

This is with PicoScope 6.8.8.16.

Further investigation of the problem shows that the ext trigger is basically _always_ triggering (from my description previously, this is actually a different symptom, but I didn't investigate thoroughly last time). If ext is set to be the trigger, whatever the input, it triggers seemingly as fast as it can. If it is used as one of the logic triggers, it is always true.

This could conceivably be a software issue - I only noticed it since upgrading to the new version, but equally this could have existed prior to the upgrade (which was from a version from mid 2013).

Cheers,

Henry
heng
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Jun 11, 2012 7:08 pm

Re: Trigger failing with EXT

Postby Karunen » Fri Mar 14, 2014 2:57 pm

Hi Henry,

Thank you for investigating further.

This is a known issue with this release,
if you use an older version this does not occur.

You can download an older version from

http://www.picotech.com/software.html

This issue has been fixed and will be included in the next release.

Thanks
Karunen

Technical Specialist
Pico Technology
Karunen
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 194
Joined: Thu Nov 21, 2013 9:22 am

Re: Trigger failing with EXT

Postby heng » Fri Mar 14, 2014 3:31 pm

Thanks Karunen.

Do you know which was the last release to not have this bug? I previously upgraded because I had the odd annoying crash. It's not a showstopper, but I'd be great to downgrade to a version that still has the bug fixes.

Cheers,

Henry
heng
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Jun 11, 2012 7:08 pm

Re: Trigger failing with EXT

Postby Karunen » Mon Mar 17, 2014 4:56 pm

Hi Henry,

Could you please email to support@picotech.com,

where I can help you further.

Thanks,
Karunen

Technical Specialist
Pico Technology
Karunen
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 194
Joined: Thu Nov 21, 2013 9:22 am

Re: Trigger failing with EXT

Postby Karunen » Fri Apr 04, 2014 10:21 am

Hi,

This has been resolved via our Helpdesk e-mail system.

Please note has been fixed in version 6.8.11.20 and I have verified using the PS4227, PS5244A and the PS5444B.

Thanks,
Karunen

Technical Specialist
Pico Technology
Karunen
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 194
Joined: Thu Nov 21, 2013 9:22 am


Return to PicoScope 6 for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest