Test and Measurement Forum

RunBlock with two Channels

Post general discussions on using our drivers to write your own software here

RunBlock with two Channels

Postby chsc » Tue Feb 25, 2014 8:07 am

Hi all,

I try to measure with two channels simultaneously. I use the Block mode of the 2206 Picoscope. But it isn't possible to do this. Here are my steps:

- open scope
- allocate two buffers
- set up both channels
- generate two segments
- set the timebase
- set the trigger to one channel
- set the data buffers, one to each segment
- call run block twice, for each segment once
- poll with is ready
- call get values twice, for each segment once

Then for one get values call I get data and for the other I got the error code $25 which means no data is available. This comes always for the segment I called first with run block, so I guess with the second run block I overwrite the first one.

What do I have to change to get both segments filled simultaneously or is this not possible and do I need another mode?

Thanks for replies,

chsch
chsc
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Tue Feb 25, 2014 8:00 am

Re: RunBlock with two Channels

Postby Martyn » Tue Feb 25, 2014 8:30 am

Each call to RunBlock will collect data for all active channels. So if you enable both channels you will get data for both in the specified segment.

Please take a look at the RunBlock (2.7.1) and RapidBlock (2.7.2) modes of operation detailed in the Programmer's Guide
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2355
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: RunBlock with two Channels

Postby chsc » Tue Feb 25, 2014 10:53 am

Hello Martyn,

thank you, now it is working.

Informations like these I expect in the PDF which describes the access to the DLL functions. At least now it is working and I can move on developing my application...

Regards,
chsc
chsc
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Tue Feb 25, 2014 8:00 am


Return to General Software Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest