[SOLVED]3206-MSO:below 200ms/div.. no digital display

Post any questions you may have about our current range of oscilloscopes
Post Reply
blachanc
Newbie
Posts: 1
Joined: Fri Feb 01, 2013 2:49 pm

[SOLVED]3206-MSO:below 200ms/div.. no digital display

Post by blachanc » Sun Dec 08, 2013 10:15 pm

Weird thing (that seem to contradict what is shown on youtube (dac linearity check):

I cannot get the digital channel to display the digital data when the time/div is under 200ms/div.

you can see the video here:

mso_digital_dead_below_200ms_per_div_on_FILEDROPER.zip

Code: Select all

PicoScope® 6 - PC Oscilloscope software version: 6.7.40.3
Copyright © 1995-2013, Pico Technology Ltd

Model: PicoScope 3206MSO
Serial Number: CW002/125
USB Version: 2.0
Calibration Date: January-07-13
Hardware Version: 1
Driver Version: 1.0.0.520
Firmware Version: 1.3.3.0 / 0.6.12.0
Last edited by blachanc on Wed Dec 11, 2013 12:47 pm, edited 1 time in total.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3331
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: 3206-MSO:below 200ms/div.. no digital display

Post by Martyn » Tue Dec 10, 2013 1:00 pm

There is an issue with the driver in the latest release of our software. If you drop the attached one into the Picoscope program directory they will work as expected.
Attachments
PS3000a.zip
(1.68 MiB) Downloaded 129 times
Martyn
Technical Support Manager

blachanc
Newbie
Posts: 1
Joined: Fri Feb 01, 2013 2:49 pm

Re: 3206-MSO:below 200ms/div.. no digital display

Post by blachanc » Tue Dec 10, 2013 3:23 pm

Martyn wrote:There is an issue with the driver in the latest release of our software. If you drop the attached one into the Picoscope program directory they will work as expected.
Thank you,

I will try it later this week, and provide feed-back,

Ben

blachanc
Newbie
Posts: 1
Joined: Fri Feb 01, 2013 2:49 pm

Re: 3206-MSO:below 200ms/div.. no digital display

Post by blachanc » Wed Dec 11, 2013 4:39 am

Martyn wrote:There is an issue with the driver in the latest release of our software. If you drop the attached one into the Picoscope program directory they will work as expected.
[/quote]


Hi Martyn,

I tried/ rebooted few times, but it does not solve my issues (please refer to the included picture)

Do you have any other suggestions?

Ben
Attachments
new_dll.jpg

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3331
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: 3206-MSO:below 200ms/div.. no digital display

Post by Martyn » Wed Dec 11, 2013 9:11 am

Apologies I picked up the wrong file from my PC please try this one which a colleague has verified.
Attachments
PS3000a.zip
(1.66 MiB) Downloaded 115 times
Martyn
Technical Support Manager

blachanc
Newbie
Posts: 1
Joined: Fri Feb 01, 2013 2:49 pm

Re: 3206-MSO:below 200ms/div.. no digital display

Post by blachanc » Wed Dec 11, 2013 12:44 pm

Martyn wrote:Apologies I picked up the wrong file from my PC please try this one which a colleague has verified.
SOLVED !!
Hi Martyn,
I have to admit that I suspected that it was not the right file, as the file was exactly the same size.

Using the new one, it is working as expected

Thank you !!

Ben
Attachments
mso_digital_fixed.jpg

Post Reply