Test and Measurement Forum

Measuring power for wandboard dual using Picoscope

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)

Measuring power for wandboard dual using Picoscope

Postby tejas1502 » Mon Nov 04, 2013 12:42 am

Hello Everyone,

First, I have a Picoscope 2204, MI07 logic probe and current clamp.

I have a wandboard-dual board and I want to measure the voltage
it consumes while booting the board and while running applications. So initially I am measuring the
voltage when board boots and then I have some application like running ffmpeg, gstreamer on the
board and do power consumption for that.

Can anyone please help me on what test points or from which part I can measure this voltage and then do some power measurement?
Currently, I have attached breadboard wires at JP4 expansion header pin number 1(+5V) and pin number 19(GND) for
seeing if I am getting 5V on my picoscope. And, when I plugin power cord, I am getting expected DC 5V on oscilloscope channel. Now when board is booting, I wanted to see the voltage it is consuming and here is where I need your help :D
tejas1502
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Sep 12, 2013 3:09 pm

Re: Measuring power for wandboard dual using Picoscope

Postby Martyn » Fri Nov 08, 2013 10:19 am

What type of current clamp do you have ?
Martyn
Technical Specialist
Martyn
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2287
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots


Return to PicoScope 6 for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests