Test and Measurement Forum

Channel B on Picoscope 3206B not working

Post any questions you may have about our current range of oscilloscopes

Channel B on Picoscope 3206B not working

Postby demetres76 » Thu Oct 25, 2012 3:08 pm

SAMPLE.png
Printscreen from the oscilloscope displaying the problem with channel B
I have a picoscope 3206B with 2 channels and was previously working fine. Now channel B is not working is not displaying anything, even if you set the vertical range to auto. I am attaching a printscreen from the oscilloscope. If you put the same input on channel 1 then it displays properly. I have checked the settings and they appear fine. It seems that channel B got 'stuck'. I powered off the picoscope and restarted the PC with no effect.
demetres76
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Oct 25, 2012 3:00 pm

Re: Channel B on Picoscope 3206B not working

Postby ziko » Fri Oct 26, 2012 1:56 pm

Hi this looks like channel B is damaged to me, please email support@picotech.com to arrange for a returns.

Regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots

Re: Channel B on Picoscope 3206B not working

Postby demetres76 » Mon Nov 19, 2012 10:58 am

The FET of channel B was damaged. It has been fixed by pico tech. Probably due to applied high DC.
demetres76
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Oct 25, 2012 3:00 pm


Return to USB PC Oscilloscopes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests