Picopp folder missing in SDK r10.4.1.1

Post general discussions on using our drivers to write your own software here
Post Reply
BSI
Newbie
Posts: 0
Joined: Wed May 12, 2010 3:15 pm
Location: Canada

Picopp folder missing in SDK r10.4.1.1

Post by BSI » Mon Jun 04, 2012 5:14 pm

I want to install the Pico driver without installing Picoscope.

In the SDK 10.4.1.1 folder ..system\, the SystemDrivers readme file indicates:
Before using the examples for USB devices, kernel
drivers must be installed. This is normally performed
by the PicoScope or PicoLog installer.

In order to install kernel drivers manually run dpinst.exe
which can be found in one of the subfolders.

For x86 you will also need to copy picopp.inf to SYSTEMROOT\inf
and picopp.sys to SYSTEMROOT\system32\drivers.
Running DPinst.exe seems to have no effect. There is also no trace of picopp.inf and picopp.sys in this SDK version: no picopp folder anywhere. I worked before with SDK 10.1.0.17 and it had a picopp folder...

thx.
L

TinWhisker
Newbie
Posts: 0
Joined: Fri Dec 16, 2011 10:48 am

Re: Picopp folder missing in SDK r10.4.1.1

Post by TinWhisker » Wed Jun 06, 2012 7:58 am

Edit: I stand corrected :D
Last edited by TinWhisker on Thu Jun 07, 2012 8:06 am, edited 1 time in total.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3373
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Picopp folder missing in SDK r10.4.1.1

Post by Martyn » Wed Jun 06, 2012 12:36 pm

You will find them in system\x86 and they are needed. If you use Picolog or Picoscope6 they will already be installed.
Martyn
Technical Support Manager

BSI
Newbie
Posts: 0
Joined: Wed May 12, 2010 3:15 pm
Location: Canada

Re: Picopp folder missing in SDK r10.4.1.1

Post by BSI » Sat Jun 09, 2012 3:15 pm

Martyn,
Here is the content of the system\x86 folder from the SDK zip file:
System-x86 folder.PNG
no picopp.sys nor .inf, so they can't be manually placed in their expected location...

L.

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3373
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Picopp folder missing in SDK r10.4.1.1

Post by Martyn » Mon Jun 11, 2012 7:52 am

Sorry for that, it is actually missing from that release.

I have attached the x86 folder here.
Attachments
x86.zip
(4.07 MiB) Downloaded 233 times
Martyn
Technical Support Manager

BSI
Newbie
Posts: 0
Joined: Wed May 12, 2010 3:15 pm
Location: Canada

Re: Picopp folder missing in SDK r10.4.1.1

Post by BSI » Fri Jun 15, 2012 3:53 pm

Ha !! :mrgreen: ,
I was not crazy after all.
Thx
Laurent

Post Reply