Test and Measurement Forum

Using a PicoScope 4000 series with VirtualBox

Post any questions you may have about our current range of oscilloscopes

Using a PicoScope 4000 series with VirtualBox

Postby BSI » Tue Apr 10, 2012 4:23 pm

Hi,
I am curious to hear whether people experienced some issue in using a Pico Scope 4000 series (4227 n my case) with VirtualBox, the virtualization software?

Host:
Win 7

VirtualBox 4.1.10 with Windows XP guest OS.

The Pico shows up in the USB device list of VirtualBox, however VBox returns a message "USB device is busy with previous request". I suspect it is a VBox issue, not a Pico one, but in case somebody came across this and solved it, I would like to hear how.
Thx
Laurent.
BSI
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Wed May 12, 2010 3:15 pm
Location: Canada

Re: Using a PicoScope 4000 series with VirtualBox

Postby TinWhisker » Wed Apr 11, 2012 9:16 am

VirtualBox has some weird USB issues at times.

The quick-fix is to swap the USB lead to another port.
Otherwise use another VM (VMWare, Virtual PC, etc)
TinWhisker
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Fri Dec 16, 2011 10:48 am

Re: Using a PicoScope 4000 series with VirtualBox

Postby BSI » Thu Apr 12, 2012 2:47 pm

Hi,

After yet more fiddling it now works. I followed the instruction https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=6&t=29034 that describes the issue as well. This approach at first did not work, but after repeating it, it worked. But yes, it sounds that there are some potential issues with USB.

Thx for your post TinWhisker.
L.
BSI
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Wed May 12, 2010 3:15 pm
Location: Canada


Return to USB PC Oscilloscopes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest