Picoscope6 software + Picoscope6403

Forum for discussing PicoScope version 6 (non-automotive version)
Post Reply
sudhansangeetha
Newbie
Posts: 0
Joined: Thu Jan 26, 2012 6:53 pm

Picoscope6 software + Picoscope6403

Post by sudhansangeetha » Thu Jan 26, 2012 6:57 pm

the latest picoscope6 software downloaded frm the homepage does not detect picoscope6403 .

Whereas, device manager shows the correct device.

Please note that: picoscope4000 series works properly with picoscope6 software.

picoscope6 software version being used is : 6.6.16.12

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3375
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Picoscope6 software + Picoscope6403

Post by Martyn » Fri Jan 27, 2012 7:13 am

Which 4000 series scopes are detected correctly, if it is 4223 and/or 4423 then you probably have the automotive software as I posted to your question on the Automotive Forum.

If not please uninstall the Picoscope software, and all Picoscope devices disconnecting them from the PC as well. Reboot the PC and then before installing any devices you need to install the software. Once complete plug in the powered 6403 and check that it is detected as a 6000 series scope and then start the software.
Martyn
Technical Support Manager

sudhansangeetha
Newbie
Posts: 0
Joined: Thu Jan 26, 2012 6:53 pm

Re: Picoscope6 software + Picoscope6403

Post by sudhansangeetha » Mon Jan 30, 2012 8:09 pm

Thank you Martyn,

Done the same, Still the same problem persists.

Is there any other way to debug this problem?

Martyn
Site Admin
Site Admin
Posts: 3375
Joined: Fri Jun 10, 2011 8:15 am
Location: St. Neots

Re: Picoscope6 software + Picoscope6403

Post by Martyn » Thu Feb 02, 2012 2:07 pm

Good to hear through our helpdesk that you have resolved this issue.
Martyn
Technical Support Manager

Post Reply