Test and Measurement Forum

Scaling off by a factor of 1000

Scaling off by a factor of 1000

Postby SimonC » Wed Nov 23, 2011 4:00 pm

Dear all,

I have implemented a simple scaling function on a current reading of a pressure sensor, but now each time I start Enviromon I get an error message saying "logger configuration appears to be incorrect". If I click "OK", all readings seem to be correct except the 4-20mA signal that should be converted to a pressure is off by a factor of 1000; for example, I calculated that it should be 0.47 mbar (over ambiant) at 4.415 mA but Enviromon states it is 470 mbar.

Here's what is in my scaling file:

[Scale1]
Name=pressure test
Conditioner=373
Sensor=2
Units=mbar
OutOfRange=0
Places=1
Method=0
NoOfPoints=2
Raw1=3.9
Scaled1=0
Raw2=9.4
Scaled2=6

As extra information, the pressure sensor connected is rated to return a current between 4 and 20 mA, but for an ambiant measurement it returns 3.9 on average.

Does anyone know what is going wrong?
SimonC
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Wed Nov 23, 2011 3:08 pm

Re: Scaling off by a factor of 1000

Postby ziko » Fri Nov 25, 2011 9:34 am

Hi,

Looking at your scaling file, it is shwoing that 3.9mA = 0mbar and 9.4mA = 6mbar, but you say that your sensor gives an output in the range of 4-20mA.

Another thing to point out is, what are the jumper set up as in the EL037?

Kind regards
Ziko

Technical Specialist
ziko
Zen Master
Zen Master
 
Posts: 1705
Joined: Fri Dec 01, 2006 10:03 am
Location: St Neots


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests